FritsEllen 
Geniet vandaag gisteren is voorbij en morgen is je nooit beloofd!

Reizen in Covid-19 tijd


22 januari 2021

Laatste nieuws uit Frankrijk.

(Klik op de foto voor meer info)

 

Vanaf a.s. zondag, 24/1 moeten  reizigers uit Schengenlanden die naar Frankrijk komen voor vertrek een negatieve PCR-test (max. 72 uur  oud) laten zien. Dit geldt in ieder geval voor vervoer per vliegtuig, trein, boot of bus. Deze verplichting geldt niet voor het wegverkeer, leek staatssecretaris Clément Beaune vanochtend in een radiointerview op Europe 1 te zeggen.

De Franse overheid raadt op dit moment internationale reizen naar en vanuit Frankrijk dringend af en adviseert alleen naar Frankrijk te reizen wanneer dit strikt noodzakelijk is.

Vanaf zondag 24 januari is het verplicht voor iedereen die naar Frankrijk reist een negatieve PCR-test van maximaal 72 uur oud bij zich te hebben (vrachtverkeer en grenswerkers uitgezonderd). Lees verder......


 


Reisadvies voor de Nederlanders.

In heel Nederland geldt vanaf zaterdag 23 januari een avondklok. Dat betekent dat iedereen tussen 21.00 uur ’s avonds en 04.30 uur ’s ochtends binnen blijft. 

(Klik op de afbeelding voor meer info.)Voor onze Belgische lezers gelden weer andere reisadviezen vandaar ook deze link  van de Federale Overheidsdienst Buitenlandse Zaken.

(Klik op de afbeelding voor meer info)
Portugal in de lockdown vanaf 15 januari

Portugese website  

Voor heel Portugal, vasteland en de eilanden, geldt een oranje reisadvies. Na een verblijf in Portugal, Madeira en de Azoren gaat u bij terugkeer in Nederland 10 dagen in thuisquarantaine.

Klik hier op deze link

Je kunt op je computer of laptop de tekst vertalen door ergens op de site te gaan staan en op je rechter muisknop te klikken. Scrol naar "vertalen in het Nederlands" en je kunt de Portugese site in het Nederlands lezen.

(Klik op de foto voor meer info)Reisadvies Spanje vanuit Nederland


Corona maatregelen voor Spanje in een pdf bestandje.


(Klik op de foto voor het Spaanse nieuws)


Reisadvies voor Duitsland. 

Reis alleen naar Duitsland als het noodzakelijk is. Vanaf 16 december 2020 tot 31 januari 2021 is een lockdown in heel Duitsland afgekondigd. 

Het laatste nieuws uit Duitsland i.v.m Covid-19

Laatste update: 21 januari, 12:00 uur – Lockdown Duitsland opnieuw verlengd.De EU-landen gaan niet-noodzakelijke reizen niet verbieden, ook al zijn die reizen volgens premier Mark Rutte 'ronduit asociaal'. Wel drukken ze hun burgers nog eens op het hart voorlopig niet naar het buitenland te gaan, zegt Rutte na een nieuwe videovergadering met zijn EU-collega's over de strijd tegen het coronavirus.

Wie nu op skivakantie of een ander plezierreisje gaat, 'neemt het risico dat je het virus importeert', onderstreepte Rutte. Dat kan grote gevolgen hebben nu nog besmettelijker varianten in de EU om zich heen grijpen. 'Dat kun je gewoon niet maken.' Volgens Rutte heeft 'iedereen nog eens uitgesproken hoe belangrijk het is om niet-essentiële reizen te ontmoedigen. Maar dat is in Europa natuurlijk niet juridisch af te doen.'

België wilde niet-noodzakelijke reizen verbieden

België kondigde vooraf aan om een verbod op niet-noodzakelijke reizen te bepleiten. Maar andere lidstaten spraken al meteen hun bedenkingen uit. Ze laten België wel de ruimte om zulke reizen zelf te verbieden, melden Belgische media.

Grenzen sluiten 

Als het virus echter weer aan kracht wint, kunnen landen zich gedwongen zien zelfs hun grenzen te sluiten, memoreert Rutte. 'Wij maken het natuurlijk ook praktisch onmogelijk voor reizigers uit het Verenigd Koninkrijk, Zuid-Afrika en Zuid-Amerika om te komen.'

En 'als dingen verslechteren, is ook niet uitgesloten dat bijvoorbeeld Duitsland grenzen sluit' met andere EU-landen, beseft Rutte. De Duitse bondskanselier Angela Merkel zinspeelt daar al op.

Geen besluiten in nieuw video-overleg

Bij het nieuwe video-overleg zijn geen besluiten gevallen, aldus Rutte. 'Het was bedoeld om bij te praten.' Ook over het pleidooi van Zuid-Europese landen voor een Europees 'vaccinatiepaspoort' zou een besluit nog ver weg zijn. 'In Brusselse burelen worden nu ongetwijfeld varianten van een vaccinatiecertificaat uitgewerkt, maar nu is het veel te vroeg nog.'

Charles Michel is positief over gemeenschappelijk inentingsbewijs

EU-voorzitter Charles Michel is optimistisch dat de lidstaten het eens zullen worden over een gemeenschappelijk inentingsbewijs, maar benadrukte dat dit een medisch document zal zijn. 'In een latere fase kunnen we bekijken of en in welke omstandigheden zo'n certificaat meer kan worden gebruikt', zei hij op een persconferentie na het overleg.

Op vakantie naar Griekenland

Griekenland opperde eerder dat mensen met een vaccinatiebewijs er zonder test en quarantaine op vakantie zouden kunnen gaan.

Lees ook: 'Maakt corona een einde aan spotgoedkope vliegtickets?'

Bron: ANP 


E-mailen
Map
Info