FritsEllen 
Geniet vandaag gisteren is voorbij en morgen is je nooit beloofd!


 

Mijn jeugd langs de boorden van de IJssel!

Van mijn derde levensjaar 1953 tot mijn 23e heb ik in het dorpje Epse gewoond een dorp met een geweldig verenigingsleven in die tijd, een openbare lagere school, kerk, Café de Pessink en Café Veldman, melkboer Boskamp, bloemist Schoterman, Preuter, winkel met huishoudelijke artikelen van Preuter, bakker Piet van Asselt, twee kruideniers de Weerd en Braskamp, Slagerij Ebrecht, aannemer Teunis Woerdman en twee timmermannen Willem Huisman en Joop Tuitert , kapper Beuzekamp en fietsenmaker Hazewinkel, Groenteboer Hazewinkel Schilder van der Mey en  machinefabriek de Gelderlander. Waarschijnlijk hebben velen van u in die tijd brood gegeten die door mij eigenhandig gemaakt en gebakken zijn in de jaren dat ik gewerkt heb bij Piet van Asselt in de jaren 60/70!

Mijn leven speelde zich voor een groot deel af in de natuur, we leefden nog in een tijd die nog verstoken was van de meeste moderne invloeden die er nu zijn. Het leven speelde zich voor 90% buiten af in, langs en op  de IJssel in de bossen en op het voetbalveld en sportverenigingen. Alleen en samen met vriendjes en vriendinnen. Kortom ik heb er een geweldige jeugd gehad die ik met vallen en opstaan heb beleeft. Vandaar dat ik mij nog heel veel kan herinneren van die tijd en u hopelijk ook weer aan die mooie tijd kan laten terug denken en de jeugd van nu een beeld kan geven hoe het in mijn tijd was!

Komen er dingen voorbij die jij ook hebt meegemaakt in deze tijd in Epse waar dit zich afspeelt laat het weten! Dat roept misschien ook bij mij weer herinneringen op! Ook vrienden en kennissen die zich mij nog kunnen herinneren laat het weten! Schoolgenoten gaan in de loop der jaren alle richtingen op en meisjes worden dames en nemen meestal de achternaam van de man aan.

Veel leesplezier!  

Groet en misschien tot ziens!

Volgende verhaal: Hoe het allemaal begon

© Frits Stempher

E-mailen
Map
Info