FritsEllen 
Geniet vandaag gisteren is voorbij en morgen is je nooit beloofd!

Huis nr drie


Het 3e huis

Nadat de fam Zomer was vertrokken kwam er een familie waar ik de naam niet exact van ken Ik denk fam Boon. In het derde huis woonde een familie waarvan de vrouw des huizes een oude studievriendin van koningin Juliana was. Veel contact hadden ze niet in de buurt denk ik.  Hier kwam nog een leuke gebeurtenis met mijn vader uit voort. Op een heerlijke warme doordeweekse dag was vader Jacob met zijn duiven bezig zoals altijd om te bekijken hoe hun conditie was. Op dat moment kwam er een groepje oudere dames aan en die wilden wel eens meer weten hoe dat allemaal in zijn werk ging met die duiven. Ze waren vol belangstelling en stonden allen aandachtig te luisteren wat mijn vader allemaal te vertellen had en stond op te scheppen hoe goed zijn duiven wel waren en hoeveel prijzen hij wel gewonnen had! Ook met de nodige flauwekul er tussen door, dat deed hij namelijk altijd.

Zelf kwam ik net op dat moment op de fiets de bocht om gescheurd onze oprit op en zag meteen dat er een bijzondere dame tussen stond! 

Ook de buurman die verder op onze oprit woonde kwam er met de auto langs en alle twee hadden we gezien dat er een bijzondere dame tussen stond. Bovenaan de heuvel bij ons huis was ook moeder Martha aan het werk in de tuin en ik vertelde haar dat volgens mij, koningin Juliana daaronder aan onze heuvel met pa stond te praten. Ik werd natuurlijk meteen voor gek versleten ha, ha. Maar toen ook de buurman even later stopte om te vertellen dat hij het ook gezien had, werd het aannemelijker. Een kwartiertje later kwam vader weer heuvel opwaarts naar huis toe gewandeld en vroegen we hem met wie hij daar had staan praten! Hij was zelf al op leeftijd en hij zei oh, dat waren een stel oude vrouwen die wat vroegen over de duiven! Ik heb ze maar wat wijs gemaakt lachte hij. Wat hij niet in de gaten had was dat tijdens dat gesprek, hij met koningin Juliana had staan praten! Jullie zijn hartstikke gek anders had ik het wel gezien, zei hij. Mooi niet dus. De koningin en de studie vriendinnen kwamen zo af en toe bij elkaar op bezoek. Het zal haar niet zo vaak in haar leven zijn overkomen dat ze niet herkend werd en gewoon een gesprek met iemand op straat kon voeren denk ik. Na jaren als we er over begonnen had hij nog twijfels of we hem nou in de boot namen of niet. Maar het was dus echt gebeurd!

Volgende verhaal: De Blocq van Scheltinga


© Frits Stempher

  

E-mailen
Map
Info