FritsEllen 
Geniet vandaag gisteren is voorbij en morgen is je nooit beloofd!

Recepten voor de Omnia oven/pan.
Kookboekje voor de Omnia pan/oven
kookboekje_wonderpan.pdf (1.65MB)
Kookboekje voor de Omnia pan/oven
kookboekje_wonderpan.pdf (1.65MB)

 
Een pdf bestandje van een kookboekje met uitleg hoe de pan/oven werkt en heerlijke broodrecepten en ook nog een paar andere heerlijkheden om te maken.

Calzone in de Omnia

Het bakken van een pizza in een Omnia is zo eenvoudig als wat. Gebruik een pizzakit met een stuk rechthoekig deeg en tomatensaus. Vul de pizza met wat u lekker vindt. Zet de warmte niet te hoog. Bij te veel warmte kan de bodem eventueel aanbranden.

Ingrediënten

1 pizzakit (deeg en tomatensaus)
450 g geraspte kaas
200 gram gerookte ham aan stukjes
Olijfolie
Oregano

Rol het deeg uit met een deegroller, of trek het deeg uit elkaar, ter grootte van een stuk bakpapier. Verspreid de tomatensaus met een lepel of een mes, en leg daarna de kaas en de ham op de pizza. Garneren met oregano.

Vouw de lange zijden naar elkaar en druk de kanten op elkaar vast. Leg de pizza in de vorm, smeer hem in met olijfolie en strooi er nog wat oregano over.

Bak de pizza gaar op matige warmte gedurende 30-40 minuten totdat de pizza een mooi kleurtje en een lekkere korst heeft.

Laat de pizza 10-15 minuten rusten voordat u hem opdient.

(Een recept van de zweedse site van Omnia)


 


Preischotel in de Omnia.

Ingrediënten:

700 g prei (5–6 st.) - 100 g reepjes gekookte ham - 2 el. margarine of boter - 2 el. bloem - 2 dl slagroom - witte peper - sap van een ½ citroen - 1 ½ dl geraspte kaas


BEREIDINGSWIJZE:

Beboter de Omniavorm. Spoel en reinig de prei. Snijd de prei in stukjes, gebruik het witte gedeelte en 5 cm van het groen gedeelte. Kook de prei in licht gezouten water gedurende 15 minuten en laat de prei uitdruipen. Bewaar het kookvocht. Leg de prei in de Omniavorm en verdeel de hamreepjes over de vorm.

Smelt de boter en roer het meel in de gesmolten boter. Verdunnen met het kookvocht van de prei en de room. Niet alles in één keer, maar steeds wat erbij. Kruiden met zout en peper. Voeg het sap van de citroen toe en de geraspte kaas, bewaar wat kaas voor de toplaag.

Giet de saus over de prei en strooi de rest van de kaas erover. Bereiden op vrij lage temperatuur tot het gerecht de juiste kleur heeft gekregen, ca. 20 minuten.E-mailen
Map
Info