Over ons

Ik ben Frits, geboren in Deventer (1950). 

Op mijn derde naar Epse verhuisd om twintig jaar later weer terug te verhuizen naar Deventer en in 2002 naar Maastricht. 

Had in de tussentijd, (de begintijd van het internet) Ellen ontmoet via ICQ messenger! De voorloper van Whatsapp. 

Werkte toen op de Business support desk bij KPN in Zwolle en kreeg de mogelijkheid aangeboden in Eindhoven op de Business support desk te komen werken! We kregen toen de mix, Ellen, Frits, Eindhoven, Maastricht, KPN en de NS.

De beslissing was snel genomen! 

Fotograferen en filmen doe ik al vanaf mijn kinderjaren. 

In het huidige digitale tijdperk waar ik gebruik maak van diverse camera’s zoals de Panasonic LUMIX-DMC-fz1000, Drone DJI Mini, Sony FDR-X3000, Samsung Ultra S22, Canon Powershot 20, INSTA360 One RS met verschillende lenzen waaronder de 360 gr wat weer een nieuwe uitdaging is om onder de knie te krijgen. 

In de loop der jaren krijg je dan steeds meer filmmateriaal en op de PC ben jij de enige die er van kan genieten. Dus een andere buffer gezocht en dat is YouTube geworden om vervolgens met een eigen kanaal te beginnen waar hopelijk veel kijkers genieten van onze video’s en vlogs! 

Vanaf de tijd dat we onze camper hebben gekocht zijn we begonnen met ons YouTube kanaal Frits&Ellen. We hebben hier al onze rondtrekkende bewegingen door Europa in beeld gebracht en nog steeds! Vele kijkers waarderen onze video’s door zich gratis te abonneren wat voor ons een enorme stimulans is dat we op de goede weg zijn!


Ik ben Ellen (1953) geboren en getogen in Maastricht.

Toen ik van school af kwam ben ik als kleuterleidster begonnen iets wat ik heel wat jaren met veel plezier heb gedaan. Door gezondheidsproblemen moest ik veranderen van job en heb ik als receptioniste in een klooster bejaardenoord gewerkt. 

In 2001 leerde ik Frits kennen. Liefde op het eerste gezicht? Ik weet het wel zeker. We hadden meteen een klik.

Na een paar maanden is Frits in Maastricht komen wonen en twee jaar later zijn we in het huwelijksbootje gestapt.

Nu is de tijd gekomen dat we mogen genieten van ons pensioen. 

Reizen was onze passie en we hebben dan ook heel wat van de wereld gezien. Als het ook maar even kon in ons werkzame leven, dan waren we ook onderweg.

Een grote droom van ons was dat als we met pensioen zouden gaan we een camper zouden kunnen kopen.

Onze droom is werkelijkheid geworden en sinds 2017 reizen wij met onze camper door Europa. 

Ik heb nu alle tijd om mijn hobby’s zoals wandelen, fotograferen, lezen en te haken en niet te vergeten de website op zijn tijd bij te werken wat vooral mijn taak is. 

Ongeveer 35 jaar geleden maakte ik kennis met mijn eerste 1ste computer en o wat was ik nieuwsgierig hoe dat allemaal werkte. Ik had er meteen een grote hobby bij waar ik nu nog altijd graag gebruik van maak.


Ik ben Puck een zwart Belgisch Labrador meisje. 

Op 13 februari 2023 ben ik geboren samen met mijn 2 zusjes en 6 broertjes. Mijn moeder Bella had het maar druk met ons.

Mijn moeder is een blonde labrador en mijn vader is bruin.  Mijn broertjes en zusjes zijn allemaal net als ik, zwart van kleur.

In mei 2023 verhuis ik naar Maastricht naar mijn nieuwe baasjes Frits en Ellen en samen met hun ga ik mooie reizen maken.

Wie weet kom ik jullie nog ergens in Europa tegen en kunnen we nog even knuffelen want knuffelen doe ik toch zo graag 😋

Dit ben ik als ik wat groter gegroeid ben.