Een rondje Achterhoek

 27 september

We zijn weer vertrokken en zoeken deze keer de rust en de ruimte op. De camper is gevuld, alles is klaar dus gaan met die banaan.

Mijn iPad gaat mee en ik zal het ermee moeten doen. Ooit leer ik het wel. Zelf moet ik er even de tijd voor nemen en soms ben ik nog wat ongeduldig 😞

We zijn via Echt gereden waar we eerst langs de car wash zijn gereden. We hadden voor 11 uur een afspraak staan.  De camper wordt hier eerst helemaal met de hand ingezeept en gewassen en zelfs het dak krijgt een uitstekende behandeling. Na het inzepen wordt de camper afgespoeld en krijgt een laagje was.

We vertrekken hier weer met een schone camper.

Deze keer rijden we via Nederweert en daarna weer een stukje door Duitsland en eindigen in de plaats Zelhem in de gemeente Bronckhorst waar we op camping Destilleerderij De Bronkhorst blijven overnachten.

We hebben het hier naar onze zin en Puck kijkt zich de oogjes uit naar stiertjes en de grote ram die hier vrij in de wei lopen.

28 september

We hebben heerlijk geslapen en na een ochtendwandeling met Puck gaan we verder via Almelo naar Lettele. Hier zijn we 4 jaar geleden ook geweest op camperplaats de Brandkoele en ook hier is het heerlijk rustig. Onderweg hebben we nog een stop gemaakt in het gezellige Holten waar we nog een hapje gegeten hebben en waar Puck vol verwondering was over de waterdiefjes en waar ze voor veel vermaak heeft gezorgd voor de omstanders 😅💦

Later kwamen mensen bij ons die ons een complimentje maakte over de prachtige Puck. Ze steelt dan ook overal de harten van iedereen om zich heen.

Op de CP de Brandkoele hebben we weer een mooi plaatsje.

Mijn kaarten en bloemen die ik kreeg voor mijn zeventigste verjaardag hebben ook een plekje gekregen in de camper. Ik voel me daardoor nog een klein beetje jarig 🙂

Het is heerlijk weer en na een heerlijke “Pucke – wandeling” zijn we wel toe aan een ijsje, Bij de ingang van de CP zien we dat hier een rustpunt is. Er staat een grote kast met een Senseo erin en een diepvries. Wil je koffie dan stop je 1,50 in een bakje en de ijsjes kosten 2,50. Wat een eerlijke mensen wonen hier, ongelooflijk.

Daar komt Frits al met 2 bekertjes ijs en het smaakt heerlijk!!!!!!!!!

‘s Avonds komt Iske nog met de jongens want die willen Puck graag zien 😋😋 Succes verzekerd!! Puck speelt met de jongens en wij kunnen heerlijk even bij praten. Na afloop nog een ijsje voor de jongens en voor we het weten is het weer tijd om samen met hun mama weer naar huis te gaan.

29 september 

Op het moment zijn we in Deventer en hier willen we blijven tot dinsdag. Frits is weer even “thuis” als echte Deventenaar. We staan op de stadscamping. Hij ligt ideaal om een bezoekje aan de stad te brengen. Ze zouden er wel eens wat meer aan het onderhoud mogen doen. Het is er erg modderig en veel camperaars zie je dan ook sjouwen met metalen oprij platen iets wat toch niet meer van deze tijd is. Ook het sanitair mag wel een opfrisbeurtje hebben. Gelukkig hebben wij dat niet nodig en gebruiken het sanitair van onze camper. Het veerpont brengt je zo aan de overkant. En eenmaal aan de overkant loop je zo het centrum in.

Eerst de camper op zijn plaats zetten en met Puck een rondje maken. Maar owee, ze heeft de IJssel geroken en wil er met alle geweld even in dus weer met een natte Puck terug naar de camper.

Voor vandaag is regen beloofd en inderdaad in de middag breekt het los dus wij blijven nog even binnen en daarna even met ons “jacht” naar de overkant. Terwijl ik aan de tafel zit te typen zie ik de ene camper na de ander over de CP rijden. Het wordt hier druk!!!!

30 september

Gisterenavond hebben we genoten van ons avondje “uit”. Eerst een hapje gegeten op de Brink om daarna nog een mooie avondwandeling bij volle maan te maken. Prachtig!!!

Dat was echt genieten. Puck was zo moe toen we weer thuis kwamen dat ze in slaap viel en wij ook heerlijk op tijd naar bed konden en wij alle 3 geslapen hebben als marmotten.

Vanmorgen maakten wij weer de overtocht met het pontje om een stadswandeling te maken. Het was gezellig, er was markt en een draaiorgel en dat vind ik altijd gezellig.

Nog een paar boodschapjes gedaan en bijna alle straatjes wel doorgelopen van het gezellige centrum. Frits heeft heel wat film gemaakt die hij wil verwerken in zijn nieuwe vlog voor YouTube.

Deventer heeft hele gezellige winkeltjes zoals het borstelwinkeltje (links) waar je alle soorten en maten borstels kunt kopen. Het Deventerkoek winkeltje is ook zo’n pareltje. ❤

Op vrijdag en zaterdag is altijd markt op de Brink en deze keer was er op zaterdag ook nog een markt met natuur producten op de Grote Kerkhof

Het werd al snel 12 uur en dus terug met het pontje want we hadden afgesproken met de zus van Frits om te gaan lunchen bij het IJsselhotel.

We hebben hier heerlijk geluncht op het terras. Eigenlijk kijken broer en zus hier niet zo vrolijk. Dat komt natuurlijk omdat ze alles op hadden 😂 Ja, ja aan alles komt een einde ……..

Na de lunch naar de camper waar Puck op ons lag te wachten en ze was heel braaf geweest. De buren hadden haar niet gehoord 💕

Vandaag is het alweer 1 oktober en de herfst gaat nu echt beginnen. Overdag veel zon en in de vroege ochtend en avond frisser, koeler weer. Heerlijk. Nu gaan we het in huis weer gezellig maken met de kaarsjes aan.

Vandaag hebben we een hele gezellige dag gehad. De kids trakteerden ons op een heerlijke lunch.

Puck gedroeg zich voorbeeldig en Mans en Krijn mochten om de beurt met Puck een stukje lopen aan de riem. Wat een feest was dat.

We hebben geslenterd, ijsjes gegeten, gewinkeld en we zijn in het geheime kerkje geweest dat verstopt ligt tussen de woonhuizen op een pleintje.

Weer een ervaring erbij voor de kids.

En als klap op de vuurpijl mochten ze ook nog met Puck in de IJssel stokken gooien. Puck was zo enthousiast dat ze vergat dat ze bodem onder haar pootjes wilde hebben en net of ze het altijd had gedaan zwom ze als een echte waterrat in de IJssel. Krijn bedacht zich geen minuut en deed zijn schoenen en sokken uit en stapte de IJssel in.

Nu zijn de kids weer naar huis en Puck ligt in diepe slaap op haar stoel te slapen. 

Droom mooi Puck ❤❤

2 oktober

Puck heeft geslapen als een roosje en heeft de mooie luchtballon niet eens horen over vliegen.

We hebben haar rond tien uur moeten wakker maken voor een laatste plas rondje 😟

2 oktober

Frits moet hoognodig een nieuwe spijkerbroek. Hij heeft er eentje met een gat op de knie. Heel hip natuurlijk maar ik houd er niet zo van en eentje heeft hij die pico bello is. De winkels gaan pas om 13 uur open dus voormiddag wordt het verplicht luieren. Een beetje rommelen op de computer, lekker lezen in mijn boek en een wandeling met Puck en dan gaan we weer op weg naar het pontje.

Frits vindt al snel een winkel met jeans broeken en de broek zit als gegoten. Neem er nog maar eentje dan zijn we daar voorlopig weer vanaf Frits 😁

We wandelen nog wat rond en kijken eens hier en daar en strijken nog even neer op een terrasje.

Als we weer terug bij de camper komen zie ik dat ik bijna 10 000 stappen heb gemaakt.

Puck krijgt haar brokjes en ploft neer.

Ze zal zeker ook moe zijn want haar kleine pootjes lopen nog meer stapjes dan wij.

We drinken nog koffie buiten en maken er verder een luie dag van.

Morgen gaan we weer verder.

En dan is het weer de volgende dag en wel 3 oktober. Vandaag zal het een natte dag worden en gaan we vertrekken. Eerst wil ik even langs Apeldoorn. Er is daar een dealer van Adria campers. Ik hoor altijd zoveel over de Adria zodat ik nu eens even willen zien, even wil voelen. 

Het valt allemaal tegen.

De dealer bevalt me al niet. De deur van de receptie zit op slot en net als we weer weg willen gaan komt er iemand naar buiten. Ze zijn deze week eigenlijk gesloten want het personeel is een weekje op vakantie met de baas, wordt ons verteld. We kunnen nu alleen kijken als we een afspraak hebben. Die hebben we niet en die maken we ook niet maar hij maakt wel een uitzondering en we mogen even in 3 campers kijken die hij voor ons open maakt want hij heeft een afspraak met klanten. Prima!!

Wat een gedoe toch overal. Bij de een is de kok op vakantie en kunnen we geen eten krijgen en bij deze dealer kunnen we niet echt rondkijken omdat iedereen een week op vakantie is 😌 Ik snap er niets meer van. Het gaat hun zeker zo goed zodat dit allemaal kan.

De campers zijn alle drie hetzelfde alleen van een ander jaar en dit model is al niet mijn model. We kijken even rond en gaan terug naar onze camper. Niet echt ons merk. We rijden verder naar Olst waar een broer van Frits woont.

Broer en echtgenote zijn thuis en we kletsen even heerlijk bij. 

In de namiddag rijden we naar Wijhe waar we bij de jachthaven een mooi plekje vinden.

Frits komt op het geweldige idee om een pizza te laten bezorgen via “thuisbezorgd “ en dat gaat goed. Na een half uurtje staat de pizza bezorger bij ons voor de deur.

Zelfs Puck krijgt er zin in 😂😂😂

Dierendag dus 4 oktober.

Eerst breng ik een bezoekje aan de kapper om de punten van mijn haar een beetje te laten bijknippen.

Daarna gaan we op weg naar Hellendoorn en daar brengen we een bezoekje aan de dierenwinkel. Dat kan ook niet anders op zo’n dag als vandaag.

Puck wordt schandelijk verwend. We zoeken er een hippe halsband voor haar uit. Deze keer wordt het een groene. Omdat ze braaf ik in de winkel krijgt ze een snoepje en ze mag een cadeautje uitzoeken. Deze keer kiest Puck voor een dik touw en als we dan naar buiten willen lopen krijgen we nog een zakje kaassnacks voor haar mee.

We wandelen door het leuke plaatsje en strijken neer op een terrasje voor lunch. Eerst Janny nog even een appje sturen. Janny en Jan hebben we afgelopen zomer in Noorwegen leren kennen.

Janny antwoord dat ze er aan komt en binnen een kwartiertje staat ze voor onze neus. Ik bel Jan ook even zegt ze en 10 minuten later zit ook Jan bij ons aan tafel, wat gezellig om deze lieve mensen weer te zien.

Dat wordt gezellig bij kletsen en na afloop vraagt Janny of we met haar mee naar huis gaan voor nog een kopje koffie.

Dat is leuk. Als Janny hoort dat we verhuisplannen hebben laat ze me meteen haar hele appartement zien en doet me allerlei goede ideeën aan de hand.

Puck voelt zich meteen op haar gemak en gaat op het warme tapijt in de woonkamer liggen slapen 😄😄

Het is al snel vier uur in de middag eer we weer verder gaan met de belofte dat ze begin december als ze in Valkenburg zijn ook naar ons komen in Maastricht.

We rijden van Hellendoorn naar Wierden waar we een leuke camperplaats vinden om er de nacht door te brengen.

We hebben goed geslapen tenminste Frits. Ikke heb wat langer wakker gelegen.

Vandaag 5 oktober en alweer donderdag. Nog een paar daagjes en dan gaan we weer naar huis.. Er ligt weer genoeg post te wachten op me, hihihi.

Frits heeft vandaag een telefonische afspraak met de radiologe van het ziekenhuis in Maastricht en krijgt een super goede uitslag. Het ziet er allemaal heel goed uit. We zijn weer blije mensen.

Vandaag was een dag van dingen doen en eigenlijk niks doen en toch moe zijn. Doe ons dat maar eens na.

Onderweg komen we langs een heerlijke viskraam waar we een heerlijk visje kopen en voor vanavond nog een heerlijk harinkje mmmmmmm Zelfs Puck vindt het lekker 😀

We moeten ergens brokjes voor Puck zien te kopen. Ik wil haar vaste merk maar dat is niet zo gemakkelijk te vinden. Uiteindelijk vinden we in Doetinchem een Pets Place en die heeft de Royal Canin brokjes. Stom dat we net niet genoeg bij ons hebben maar je denkt ach we zijn in Nederland dus dat moet lukken en Royal Canin hebben ze overal. Niet dus.

Puck zelf vindt het wel goed en gaat met haar tijgertje lekker liggen pitten.

In Doetinchem is een camperplaats midden in het centrum en hij koste maar 4 euro voor 24 uur. Wat een cadeautje. We hebben hier al vaker gestaan. Morgen even het centrum in wandelen. Voor vandaag zijn we moe van  …….. eigenlijk van niets doen.

5, 6 en 7 oktober

We maken een mooie wandeling door Doetichem.

Wat een gezellige plaats. Ik zag een leuke winkel waar ik een leuk lampje zag van Fatboy voor in de camper. We blijven nog een dagje en dus gaan we de volgende dag als we weer fitte mensen zijn weer de stad in.

Als eerste koop ik mijn lampje.

Het geeft gezellig licht. Ik ben er blij mee.

We zoeken een een gezellig terrasje op waar we een hapje gaan eten dat we nog te goed hadden voor het goede nieuws van de radiologe.

Puck krijgt een bak vers water en een hondenstaafje om op te knabbelen. Dat is wel lief toch.

De volgende dag maken we nog een tochtje door dit mooie stukje Nederland en belanden uiteindelijk in de plaats Neer op CP Otje. Het is een gezellige CP. We houden hem in ere. ‘s Avonds bestellen we via thuisbezorgd ons eten maar het valt tegen. Mijn spaghetti Bolognese smaakt alles behalve naar spaghetti Bolognese en de pasta Tonno van Frits smaakt ook nergens naar. Foute zaak voor ons. Mijn spaghetti zit vol met pepers. De vlammen slaan me zowat uit ffffffff en daar houd ik absoluut niet van.

We blijven hier nog 1 dag en maandag keren we weer huiswaarts.

We kunnen hier heerlijk wandelen in de omgeving en het weer is schitterend net als mijn boek

9 oktober

We gaan weer naar huis en hebben deze keer een kort ritje van 55 km voor de boeg.

2 reacties

  1. Mirjam
    21 oktober 2023

    Genote vaan alles, zeker blieve doen op deez meneer de verhaole vaan eur aoventure en die vaan Puck.

  2. admin
    22 oktober 2023

    Goon veer doen 👍

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *