Nachtelijke uurtjes

Dit zijn weer een van mijn nachtelijke uurtjes dat ik een beetje rondloop en over bepaalde dingen diep nadenk. Over dingen die op dit moment in mijn leven spelen en eens even niet over ziek zijn gaan. Een mens kan door het ziek worden zomaar in situaties vallen wat hij helemaal niet wil. Maar het gebeurt.

Frits kan zich enorm boos maken over de mensen die me aanvallen. Die me niet begrijpen, denk ik, maar ik niet de energie heb om hier krachtig tegenin te gaan. Het overkomt me hoe dan ook.

Kan je iets “overkomen” denk ik dan weer. Waar is het fout gegaan? Ik kan me niets anders bedenken dan alles gebeurde door mijn ziek zijn. Ik heb het aan een paar goede vrienden vertelt en bij ieder kreeg ik antwoorden die mij mijn zekerheid terug gaven. “Wat zijn dat voor mensen? Zijn het wel mensen? En een antwoord was, Ellen houd op, hier word ik echt misselijk van.

Ik ga het negeren. Dat soort mensen zijn vanaf nu lucht voor me en ik wil er ook geen energie meer in stoppen. Mijn energie steek ik alleen nog in dingen die ons aangaan.

14 reacties

 1. MyriamC
  23 maart 2024

  Nu vooral je focussen op jezelf en op herstellen. Dat zal al genoeg energie van je vragen.

 2. Lot
  23 maart 2024

  Je emoties zullen ook hoger zitten door alles wat er de afgelopen weken is gebeurt. Als je er niets mee kan hoeft er ook niets mee. Gooi het het raam uit.

 3. Willem
  23 maart 2024

  Je zit nou in een soort spiraal; overdag tot betrekkelijk weinig zaken in staat waardoor je ’s nachts wat minder slaapt en gaat piekeren. Het is een stadium dat ook voorbijgaat weet ik uit ervaring, maar daar heb je op dit moment niet veel aan. Zie het maar als een stip aan de horizon. En als ‘vrienden’ dat niet kunnen accepteren, dan lijkt het me dat meer zeggen over het inlevingsvermogen van diezelfde kennissen dan van jouw (geestes)gesteldheid.
  Ik kan alleen maar beamen wat hierboven ook al gezegd wordt; focus je op je herstel en daarbij mag je best wat egoïstisch zijn en haal positiviteit uit de kleine dingen om je heen en die je overkomen.
  Sterkte gewenst en groeten aan Frits en geef Puck een aai over zijn bol.

 4. Jennie
  23 maart 2024

  Hoi Ellen, het is me allemaal wat hè. Ziek worden, opereren en herstellen en dan ook nog een vervolgbehandeling. Ga daar maar eens voor zitten, pfff zwaar heel zwaar!! Je weet er alles van en ik ook. Ik ben blij dat er in het mumc een goede anaplastoloog zit voor mij.
  Het was, is en blijft een traject.
  Deze week ook weer onder het mes gegaan maar dan voor iets wat ik heel graag wilde nl bovenooglid correctie. Nog niet het definitieve resultaat maar het begint ergens op te lijken haha.
  Het duurt nog allemaal het herstel van jou maar het gaat goed komen en komt er weer een tijd voor mooie reisverslagen van jou en Frits, ik kan niet wachten!!
  Toi toi voor nu en ben benieuwd waar jij naar uitkijkt.
  🌺😘

 5. Mevrouw Niekje
  23 maart 2024

  Je energie niet verspillen aan mensen die je kwetsen, laat het snel los en besteed al die energie aan jezelf, Frits, Puck en de mensen die je lief vindt en die jou ook lief vinden! x

 6. Ellen
  23 maart 2024

  Dat ga ik ook doen, dank je.

 7. Ellen
  23 maart 2024

  Lot, ik gooi het ook het raam uit, dank je.

 8. Ellen
  23 maart 2024

  Dank je Willem. Ik put er weer moed uit.

 9. Ellen
  23 maart 2024

  Nou Jennie dat ziek zijn is zeker iets en jij kunt er zeker over mee praten 😘😘

 10. Ellen
  23 maart 2024

  Je hebt helemaal gelijk Niekje. Ik ga de boel los laten.😘

 11. Ina
  23 maart 2024

  Ik vind het verbijsterend te lezen, weet niet wat er speelt maar ze zouden wat begrip moeten opbrengen en je extra steunen en aandacht geven. Ik ervaar wel eens dat als ik/wij wat hebben is het vervelend maar bij sommige mensen is het dan een ramp.

 12. Ellen
  24 maart 2024

  Dat denk ik ook Ina. Het is voor hun een ramp.
  Weet je wat ik ook geleerd heb nu? Geld maakt van sommige mensen, wolven. Dan kennen ze mij nog niet al kan ik het nu niet goed hebben. Ze wachten maar totdat ik het weer wel kan hebben.

 13. José
  24 maart 2024

  Lieve Ellen focus op jezelf, je hebt de energie nodig om goed te herstellen!

 14. Janny
  25 maart 2024

  Wat balen als mensen je zo naar benaderen. Dat is niet leuk als gezond van lijf en leden bent, maar al helemaal niet als je leven op z’n kop staat door zo’n ingrijpende ziekte.
  Fijn dat Frits je zo steunt.
  Ik hoop dat je in alle rust kan verder gaan met je herstel.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *