Carnaval

Gisterenavond hebben we onze visite gehad en het heeft ons alle twee goed gedaan. Je hoort dan dat alles wat je nu meemaakt niet vreemd is voor iemand die een paar jaar geleden dezelfde weg heeft bewandeld.
Daar put je moed uit hoe dan ook, ik tenminste.

We hebben samen een heerlijk glaasje wijn gedronken en hopen op een “goede” afloop voor mij.

Vanmorgen nog een paar klusjes opgeknapt die mijn moeder als laatste wens in haar testament had laten noteren.
Samen met Frits en Puck een wandeling gemaakt en natuurlijk begon het te regenen toen we 5 minuten van huis waren. Ooit zei iemand mij, “slecht weer bestaat niet wel slechte kleding” en inderdaad dat klopt als een bus. Met een goede winterjas trotseer je de kou met gemak en ook de regen valt zonder problemen naast je neer zonder zelf nat te worden.

Nu ik achter mijn laptop zit zie verklede mensen langs komen op weg naar het centrum want vandaag is daar de grote carnavals optocht te zien. Eigenlijk is er niet veel te zien en al helemaal niet voor de mensen die praalwagens hopen te zien want die zul je niet zien, ze zijn er niet. Het zijn vooral groepen verklede mensen die een soort protesten kenbaar willen maken maar dat dan op een “leuke” manier willen laten zien. Zatte harmoniekes zie je ook genoeg net als fanfares en de carnavalswagens met carnavals prinsen erop. Ook zie je hele families verkleed die zelfs de kinderwagen meenemen met het kleine grut. Alles moet mee. Wel grappig om te zien.

Ik hoop dat het een beetje droog blijft voor de canavalisten.
Dadelijk ga ik de optocht bekijken op tv want ook daar wordt hij altijd uitgezonden. Kopje koffie erbij en iets lekkers want dat kan ook :))

12 reacties

 1. MyriamC
  11 februari 2024

  Ik heb helemaal niks met carnaval. Het wordt ook niet gevierd in onze gemeente, behalve in de scholen dan.
  Ik heb ooit één keer carnaval gevierd bij vrienden in Bergen op Zoom. We hadden allemaal een lampenkap op ons hoofd en ik herinner me nog dat in de cafés alle ramen met houten platen dichtgetimmerd waren en alle stoelen en tafels eruit waren gehaald. Ik vond het bizar en ver van gezellig. Het is dan ook bij één keer gebleven.

 2. Mirjam
  11 februari 2024

  Al jaore neet mie live Vastelaovend gevierd, lèste kier waor in 1977 same mèt Margo Vangangelt op Sint Pieter same met CV de Mosasaurussen. Dee Vastelaovend höbbe ze ’t veur miech veur altied verpès. Live mèt doen ech neet mie, wel volge op aofstand op tv. ‘ne Zaolege Vastelaovend veur degene die goon, iech heerlek relèks liggend/zittend/baankhaangend op de baank.

 3. Willem
  11 februari 2024

  Net even weer je blog bijgelezen en mijn complimenten; de geest van hoop en ‘kop derveur’ heeft de overhand gekregen na die bepaald niet vrolijke boodschap. Houden zo en denk daaraan als je een terugval krijgt. Had graag hier een paar duimpjes neergezet, maar weet niet hoe dat moet. Zal het een dezer dagen eens aan mijn kinderen vragen.
  Als geboren en getogen Midden-Drent ben ik niet opgegroeid met carnaval en toen ik ermee te maken kreeg, -ik was begin twintig-, heeft het carnavalsvirus mij niet blijvend besmet. Het was aardig om een keer meegemaakt te hebben , maar meer ook niet. Je moet er wel van kindsbeen af aan mee opgroeien lijkt me. In 1973 kwam ik in Zevenaar terecht en daar wordt het uitgebreid gevierd. Tot dinsdagavond word ik geacht te wonen in Boemelburcht, maar in mijn woonwijk aan de rand van Zevenaar is er (gelukkig) geen carnavalsactiviteit, hoewel je zo nu en dan wel een paar lieden voorbij zie komen die zijn gehuld in vreemde gewaden en wat onverstaanbare kreten uiten, wat weer herinneringen oproept aan mijn militaire diensttijd.
  Maar ieder zijn meug. Zij zijn daar waarschijnlijk gelukkig mee en wie ben ik dan om ze dat te misgunnen. Ze doen er verder ook niemand kwaad mee.

 4. miekequilt
  11 februari 2024

  Wat een fijn bezoek hadden jullie. Mooi dat je je er op aan kunt trekken. Positief blijven is heel belangrijk.
  Sterkte voor jullie.

 5. Ellen
  11 februari 2024

  Hihi, ooooo MyriamC ik zie je al voor me met de lampenkap. Wij de den vroeger ook van die gekke dingen maar tegenwoordig moet je mooi geschminkt zijn en vooral mooi verkleed. De muziek verandert vaan in een soort hip hop muziek. Het heeft bijna niets meer met carnaval te maken. Ik vier al meer dan 20 jaar geen carnaval meer. Het bevalt me goed zo.

 6. Ellen
  11 februari 2024

  Oei, Mirjam er is vast iets gebeurd wat niet prettig was dat jaar. Jammer. Op afstand volgen is ook fijn. Lekker thuis op de bank 😍

 7. Ellen
  11 februari 2024

  Willem, hoop doet leven. Na de eerste boodschap had ik echt geen hoop meer maar bij oncologie hebben ze me die hoop weer gegeven. Het zal een zwaar traject worden maar ik pak wat ik pakken kan. Voorlopig wil ik nog wel bij Frits en Puck blijven. 🥰
  Je woont in Zevenaar. Je hebt het al vaker geschreven. Ken je soms de familie Sanders (Zonegge) heet de straat meen ik of heb ik dat al eens gevraagd? Mijn hoofd is nog een beetje een zeef fffffff.

  Tja carnaval is nu eenmaal het feest van de narren 😅😅

 8. Ellen
  11 februari 2024

  Dank je wel Mieke

 9. Thea
  11 februari 2024

  Ervaringen van vrienden kan een steuntje in de rug zijn!
  Fijn dat je ervoor gaat. Het leven is de moeite waard!

 10. Ellen
  12 februari 2024

  Dat klopt Thea. Je hoort dat je niet alleen onder een steen wil kruipen maar meer mensen willen dat na zo’n nieuws.
  Het leven is voor mij heeeeeeeel veel waard en dat drijft me ook.

 11. Willem
  13 februari 2024

  Hoi Ellen, inderdaad, hoop verloren, al verloren luidt het spreekwoord, of is het een gezegde. Ik weet nooit waar de een ophoudt en de ander begint. Gewoon positief blijven denken; doemdenken kan altijd nog.
  ik ken wel een familie Sanders, maar die woont niet op Zonegge, maar in mijn geboortedorp Bruntinge. Het waren mijn overburen. Bij mijn weten wonen ze er niet meer. OOk in mijn schooltijd zat er altijd minimaal eentje in de klas met die naam. Sanders kwam in mijn geboorte-omgeving redelijk veel voor bedenk ik nu.
  Zonegge is een jaren ’70 wijk in Zevenaar en ligt dichter bij het oude centrum dan de wijk waar ik woon; Lentemorgen II. Deze wijk ligt, samen met de wijk Stegeslag, tegen de snelweg A12, maar gelukkig zit er nog een klein industrieterreintje met hoofdzakelijk kantoren, sporthallen/scholen, etc. in ieder geval geen productiebedrijven, tussen de snelweg en de woonwijken. We hebben dus geen last van het verkeerslawaai.
  De groeten aan Frits en Puck en een digitale, maar desondanks decente, knuffel van deze Zevenaarling (De meeste Zevenaarders hebben een hekel aan dit woord)

 12. Ellen
  13 februari 2024

  Mevrouw Sanders is al jaren een vriendin van me. Ze komt oorspronkelijk uit Maastricht. Haar man is pas overleden. Ik dacht, misschien kent Willem haar wel.
  Ik neem deze digitale knuffel van een aardige Zevenaarling met dank aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *