Prachtig systeem

Veel maak ik niet mee op het moment al begin ik nu iets actiever te worden in huis. Lang leve de pijnstillers al moet ik er ook weer aan wennen om die zomaar te nemen als ik er behoefte aan heb. Wat een luxe.

Vanmorgen ziekenbezoek gehad. Gezellig om weer eens andere mensen te zien. Iets te horen van het leven dat zich buiten onze vier muren afspeelt al heb ik na een uurtje de pijp helemaal leeg. Hoe dan ook, ik heb er van genoten.

Frits is nu met Puck aan de wandel en ik zit klaar om de mensen te ontvangen die de rolstoel komen ophalen. Wat een goed systeem is dat. In het ziekenhuis kun je uit een automaat een rolstoel halen die je mee mag nemen naar huis na een operatie. Voor mij ideaal om op de dag van thuiskomst uit het ziekenhuis de afstand van de lift naar de voordeur te kunnen overbruggen. Nu kan ik die afstand zelf weer lopen en hebben we gebeld dat ze hem weer komen halen. Wat een service en dat ook nog allemaal helemaal gratis.

Soms zijn er ook nog hele positieve dingen in de zorg.

6 reacties

 1. Lot
  20 maart 2024

  Ja we mogen heel blij zijn met de zorg. Er wordt veel geklaagd maar er gaat zoveel zo heeeel goed.
  Ik kwam zaterdagmorgen met ontstoken vinger (na operatie 2 maanden geleden) op de spoedeisende hulp terecht, na onderzoeken etc etc etc ben ik op zaterdagavond met spoed geopereerd, gewricht zat vol pus en fijt is een naam die erbij hoort en er zat een fistel. Mocht nachtje blijven ivm infus AB en gisteren naar controle, het gaat voorlopig goed maar blijft nog gevaarlijk, heb AB, moet spoelen en bewegen.
  De aandacht was zo fijn, het was heel lang wachten en op dat moment ben je je er nog niet van bewust hoe gevaarlijk mijn vinger zou kunnen worden.
  Kreeg net een doos met verbandmiddelen thuis gebracht.
  Dus ja we hebben heel goede zorg in Nederland.

 2. Ellen
  20 maart 2024

  Arme Lot, wat heb je toch een ellende met je vinger. Fijt is een pijnlijk iets en ik wens je dan ook veel sterkte en beterschap. Dikke knuffel 😘😘

 3. Ilona
  21 maart 2024

  Wat fijn dat jullie goede zorg hebben en dit ook zo ervaren. Ik heb helaas een andere mening. Hemel en aarde bewogen om zorg voor mijn moeder te krijgen die 2 jaar geleden een CVA kreeg. Na 1,5 jaar ‘zeuren’ 6 maanden geleden een zelfbetaalde hulp ingeschakeld. Zelf al maanden maag/buikklachten (en toegegeven ik dacht ook dat het vanzelf over zou gaan) kon na 3 weken bij een vervangende ha terecht die mijn maagtabletten adviseerde. Nadat de dosis opgelopen was tot 80mg. per dag + 15 maagzuurbinders op aandringen een gastroscopie gehad. Gelukkig geen bijzonderheden maar ik wil nu toch graag naar een internist of MDL arts wachttijd 300 dagen, weten terug te brengen tot 3 maanden via de zorgverzekeraar, maar je moet bijna boos en agressief worden om iets gedaan te krijgen, want de klachten blijven en ik val in hoog tempo af. Er is dus zeker hele goede zorg in NL maar het kan wel beter denk ik en het is natuurlijk ook zo dat je je eigen situatie (zoals ik) als voorbeeld stelt.

 4. ElUpiouv
  30 maart 2024

  nlVyNIhSjQkm

 5. dimSsVWZOkD
  9 mei 2024

  XeQYJjMA

 6. wskQMraUzoxSHIpX
  15 juni 2024

  dSDKzEhs

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *