De volgende stap

Vandaag dinsdag. In de agenda staat APK camper. Dat wordt dan onze volgende stap van deze gezellige en bezige week. Vanmiddag worden we er verwacht.

Gisteren had ik een dubbele portie hutspot gemaakt. Een portie voor gisterenavond en een portie om in te vriezen. Zo ligt de hutspot naast de snert in de diepvries te wachten tot ze mee mogen in diepvries van de camper. Dat zijn al 2 snelle maaltijden voor onderweg.

Vanmiddag nemen we de auto ook mee naar de garage want om een paar uurtjes te zitten wachten totdat de camper weer mee naar de stalling mag is geen optie. We kunnen beter iets leuks doen. In de wachttijd gaan we nog even naar keukens kijken. Ideeën opdoen. Ook weer leuk toch.

We nemen vast spulletjes mee die toch mee moeten in de camper zoals schoon wasgoed, matjes voor op de vloer, kerstkaarten die we al hebben gekregen om mee te nemen, een grote zak brokken voor Puck enz. en zo komen we steeds een stapje verder. Wat klaar is, is klaar. 

Puck heeft het al in de gaten dat er iets gaat gebeuren. Haar staart zwiept van links naar rechts en ze loopt constant achter ons aan met haar vosje of haar nieuwe eend in haar bek. Ze gromt van genoegen.

Wij gaan maar weer eens aan het werk.

7 reacties

  1. Mirjam
    28 november 2023

    Dit zien heerleke veurbereidinge, doort neet mie lang of geer zeet op weeg nao de zon. Hiel verstendeg hei in dit lèndsje weurste neet lösteg vaan es ste nao boete loers, bbrrrr…..naat en kaajd.

  2. Mevrouw Niekje
    28 november 2023

    Fijn om iets te hebben om naar uit te kijken! En deze website wordt mooi!

  3. Ellen
    28 november 2023

    Dit zijn ook fijne voorbereidingen. We hebben weer een leuke en nuttige dag gehad. Nog 4 nachtjes slapen en we vertrekken 😃

  4. Ellen
    28 november 2023

    Ik krijg er steeds meer zin in Niekje. Nog even geduld 😊

  5. Willem
    29 november 2023

    @Mirjam, ik heb vaker gezien dat je in jouw moerstaal schrijft; terecht, want het Limburgs is, evenals het Fries en Nedersaksisch, binnen Nederland officieel erkend als minderheidstaal. Wat ik me wel afvraag is of er een officiële Limburgse taal is vastgesteld, zoals bij het Fries, of dat er, net als bij het Nedersaksisch, vooral spellings- en grammaticaregels zijn opgesteld en er niet is gekozen voor een ‘eenheidstaal’. Afgaand op de verschillen tussen Noord-Drents en Zuid-Drents lijkt het me geen gewaagde stelling dat de verschillen tussen Noord-Limburgs en het Zuid-Limburgs aanzienlijk zullen zijn.
    Ik ben benieuwd naar je antwoord. Groet, Willem

  6. Mirjam
    30 november 2023

    @Willem, Limburg heeft geen officiële taal en wel om de volgende reden. Iedere stad en ieder dorp heeft zijn eigen Limburgs dialect. Zo verschilt het zelfs hier in Maastricht zelf al. Iemand uit de wijk Sint Pieter spreekt al heel anders dan iemand die uit het Maasdorp Borgharen komt. Mijn vader sprak bepaalde Maastrichtse woorden weer heel anders uit dan mijn moeder die van Borgharen kwam. Je schrijft het dus ook al anders. Meerssen vlakbij Maastricht zegt b.v. schwan en wij sjoen=mooi. Iemand uit Venlo heeft totaal andere uitspraken en schrijfwijzes. Dus één taal,zoals het Fries, is en kan dus niet hier in ’t sjoene Mestreech/Limburg. Hoop dat ik het je goed hebt uitgelegd. M.vr.gr. Mirjam.

  7. Willem
    3 december 2023

    @Mirjam, ik heb ook Friese familie en ondanks de officiële Friese taal kent ook Friesland een veelheid aan dialecten. De Friese taal wordt hoofdzakelijk gesproken door ‘import-Friesen’ die de taal geleerd hebben. Friese collega’s heb ik vaak, enigszins smalend, het officiële Fries ‘Boekenfries’ horen noemen dat alleen door niet-Friesen (Importfriesen) en op de Fryske Akademie, gesproken werd.
    Al met al, het lijkt niet de moeite om een standaardtaal voor een regio vast te stellen. In het Nedersaksische taalgebied (Groningen, Drenthe, Overijssel en de Veluwe) is dat ook nergens gedaan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *