Het begin is er.

Wat is het koud buiten maar met de zon erbij hoor je mij niet klagen. Vanmorgen moesten we op tijd ons warme bedje uit want om 8 uur zouden de mensen voor de deur staan die het appartement leeg zouden komen leeg maken. En ja hoor, het team 5 man sterk staan er voor de deur en er wordt hard gewerkt, heel hard.

Als ik met Puck er even een kijkje ga nemen in de late ochtend is er al heel wat werk verricht. Met het zien van de spullen van mams die verdwijnen en spulletjes die ikzelf graag wil bewaren zoals het antieke secretaire die in een van de garages gestald gaat worden, zie ik een hele periode afgesloten worden.

Zo gaat dat als je er niet meer bent. De meubels waar je zo voorzichtig en zuinig mee was verdwijnen in kleine plankjes naar beneden. Het wordt gewoon vermorzelt. Jammer maar als niemand het wil dan zal dat het lot zijn.

Tijd om een periode af te sluiten en weer een nieuwe te beginnen!

Donderdag komt de architect en gaan we ons buigen over onze wensen wat het appartement betreft. Kan dat allemaal zo of worden er nog andere ideeën aan gedragen en hoe zullen we dit doen en dat? Dan gaat onze nieuwe periode in en dat is mooi om naar uit te kijken.

8 reacties

 1. Lot
  9 januari 2024

  Ja dat blijft een lastig punt. Bed van mijn ouders was al zo oud maar nog heel mooi en de kringloop wilde het ook niet. Een hele grote kast van bekende geel/blauwe winkel was ook niet te verplaatsen zonder uit elkaar te halen en niemand had daar zin in.

 2. Willem
  9 januari 2024

  Na het leegruimen begint een zo mogelijk nog lastiger fase; het realiseren van de nieuwe plannen. Er met een architect uitkomen hoe het er allemaal uit moet gaan zien is al vrij lastig, maar dan de uitvoering ervan; vind eerst maar eens een aannemer die het binnen redelijk korte termijn uit kan voeren en ook nog voor een reële prijs. Wat ik begrijp is dat er voor dergelijke kleine klussen relatief weinig (betrouwbare) bedrijven zijn te vinden. Ik weet niet hoe het in Zuid-Limburg is, maar neem aan dat het nauwelijks afwijkt van de rest van Nederland. Als je dus al een bedrijf vindt, betaal je vaak meteen de hoofdprijs en helaas; er zit veel kaf onder het koren. En spreek vooral goed af (en leg dat vast) wat wel en wat niet tot de opdracht hoort. Dat geeft duidelijkheid naar beide kanten kan heel veel ellende voorkomen.
  Succes met alles en we krijgen ongetwijfeld via jouw schrijfsels mee hoe het gaat.

 3. Mevrouw Niekje
  9 januari 2024

  Gelukkig zijn er bedrijven die dit soort werk doen, als je het zelf allemaal moet doen ben je veel langer bezig en kost het emotioneel ook nog aardig wat denk ik. Nu op naar een mooie nieuwe start in het appartement voor jullie! Leuk om mee te lezen met de plannen en de vorderingen.

 4. Adriaantje
  10 januari 2024

  Best moeilijk, maar wat waren wij blij met zo’n bedrijf.
  En als het huis dan leeg is geeft het toch rust.

 5. Ellen
  10 januari 2024

  Lot, er zijn heel weinig mensen en kringloopwinkels die spullen willen. Gratis iets komen ophalen is vaak teveel moeite. Als ik het ga brengen dan willen ze het wel. Grote meubels die met een lift naar beneden moeten hoeft de kringloop niet of ik moet de lift betalen en daar begin ik niet aan. Alles was gratis te krijgen. Er zijn een paar mensen geweest die het wel de moeite vonden en die hebben dan ook een heleboel meegenomen. Maar dure en mooie kasten hoefden ze niet en dan vind ik het echt erg als ik het zo in elkaar zie slaan. Zelf hebben we ook spullen opgeslagen die we mooi vonden. Dan hoor ik op tv dat er zoveel arme mensen zijn. Ik denk dat er een veel tussen zitten die gemakzuchtig zijn.

 6. Ellen
  10 januari 2024

  Willem een aannemer hebben we al en er zal zeker een prijskaartje aan hangen om al de klussen te regelen. Vandaag is alles gestript. Ik ben er blij mee en ken het appartement niet meer terug hahaha.

 7. Ellen
  10 januari 2024

  We zijn zeker blij met onze ontzorger. Morgen gaan we met hem rondkijken en kan hij een offerte gaan maken. Hij heeft ook geniale ideeën en daar houd ik wel van. Ze hebben nog 2 appartementen hier die bijna klaar zijn en ze zijn echt prachtig geworden. Ze hebben ideeën waar een mens normaal niet aan denkt.

 8. Ellen
  10 januari 2024

  Adriaantje, ze zijn klaar en ook wij waren er o zo blij mee. Ze hebben echt zo hard gewerkt dat we hun ook al de verhuizing hebben toegezegd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *