Puck

Hadden we vanmorgen zo maar sneeuw!!!!! Puck vond het bijzonder. Nu had ze al wel vaker sneeuw gezien in Noorwegen en in Frankrijk. Er ook in gelopen en gerend maar dat die sneeuw uit de lucht kwam vallen was helemaal nieuw voor haar. Terwijl de sneeuw viel liet ik haar eerst op het balkon en meteen begon ze de sneeuw op te eten. Ze moet vast gedacht hebben dat er ijsjes uit de lucht vielen, hahaha.

Later ging ik met Puck een wandeling maken en wat genoot ze. Ze huppelde rond, rende en ging plat op haar buik liggen. Je moet er maar zin in hebben in die koude sneeuw ffffff.

Puck is sinds vorige week loops. Ik zat er al op te wachten want de reutjes die we tegen kwamen hadden wel heel veel interesse in haar en als die aan haar wilde snuffelen ging ze snel zitten. Dat gesnuffel vond ze nu niet prettig. Ze heeft er wel last van. Moet er een keertje vaker uit om een plas te doen. Soms zit ze heel zielig te piepen en voelt zich niet altijd even lekker en het vrouwtje loopt zo nu en dan met een dweiltje achter haar aan.

Drie weken kan dat duren dus we hebben nog even ……… Het is de bedoeling dat deze eerste keer ook meteen de laatste keer zal zijn voor Puck want we willen haar laten steriliseren. Ik weet uit ervaring met twee eerdere teefjes dat het daar toch op uit gaat draaien. De dames werden na een paar keer loops te zijn geweest, schijnzwanger, kregen ontstekingen enz. dus deze keer hakken we de knoop maar meteen door ondanks dat ik er toch tegen opzie. Drie maanden nadat de honden loops zijn geweest mag dat gebeuren volgens de dierenarts.

Het hoort erbij zullen we maar denken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *