Koud hè

Lieve mensen wat was het koud vandaag. Frits was vandaag veel uurtjes in het andere appartement dat ze aan het leeg maken waren en ik was thuis aan het werk. Tussendoor met Puck naar buiten en bbbrrr wat was het koud. Ik vraag me af of een hond geen koude pootjes krijgt. Van de week liepen we door een laagje sneeuw. Zelf was ik er op gekleed maar Puck liep er in haar dagelijkse pakje in rond en met haar pootjes door de sneeuw of het niks was. Ze huppelde en vond het allemaal een groot feest. Koud had ze het niet want ze wilde helemaal niet eens mee naar binnen, hahaha.

Het was goed koud maar wel met een zonnetje en dat maakte het allemaal minder erg en Puck slaapt er goed van, hihi.

Vanmiddag waren Frits en ik even op pad naar een woonwinkel. Puck hadden we thuis gelaten zodat we rustig konden kijken naar de spullen waar we iets meer informatie over wilde hebben. We waren ongeveer 2 uurtjes weg geweest en meestal als we dan thuis komen dan luisteren we buiten eerst of we Puck horen. We hoorden niks en deden de voordeur open en als we die open doen komt ze altijd aanlopen met een knuffeltje. Hoe kan dat nu????? Heel stilletjes liepen we de woonkamer in maar we zagen haar niet meteen. Zou ze iets hebben uitgespookt?

En daar zagen we onze Puck. Ze was in diepe slaap en lag op de bank op haar schapenvacht en toen in ene keer ging haar kopje omhoog, moest even denken, pakte haar knuffel en kwam naar ons toe lopen.  Ze had heerlijk liggen slapen en was, denken we, heel braaf geweest.

4 reacties

 1. Lot
  10 januari 2024

  Brave Puck. Vanmiddag moesten we ook even zonder Sienna weg en dan laten we haar in de keuken. Goed gekeken dat er niks (dacht ik) te pakken was.
  Komen we terug had ze een doosje met 6 eieren vd tafel gepakt, eieren lekker opgegeten met schil en de doos was tot piepkleine stukjes gescheurd. Ze heeft zich wel vermaakt de 30 min dat we wegwaren.
  Gelukkig heeft ze niet de andere 2 dozen met samen 20 eieren van de aanrecht kunnen pakken.
  Ze begrijpt dat we boos worden en dat het niet mag maar ze mist de zelfbeheersing
  die haar als pup niet is aangeleerd.

 2. José Nijs
  11 januari 2024

  wat is Puck toch n lieverd!!

 3. Ellen
  11 januari 2024

  O Lot, dat is niet leuk voor jullie. Vanmiddag zijn wij weer 2 uurtjes weg geweest. Soms kan dat niet anders. Voordat we weggingen heb ik een wandeling met Puck gemaakt. Daarna thuis nog een kopje koffie gedronken en toen moesten we weg. Ik geef Puck dan iets om op te knabbelen. Vandaag was het een runder oor. Dan zeg ik altijd dat ik boodschappen ga doen en ga. Omdat Puck zich nog altijd netjes gedragen heeft mag ze overal lopen en hebben we de radio aan. Eigenlijk proberen we de sfeer te creëren of we thuis zijn. Ik weet niet of dat helpt maar tot nu toe werkt het goed. Waarom zou Sienna gaan knabbelen? Uit verveling misschien? Ik heb geen idee. Ik wens je veel sterkte voor de komende tijd want het is echt niet leuk.

 4. Ellen
  11 januari 2024

  Ze is zo super lief José.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *