Prachtig boek

Vandaag hadden we weer een prachtige zomerse dag een Nederlandse zomerse dag bedoel ik dan. Een dag om een beetje administratie te doen en om van de zon te genieten met mijn leesboek. Wat een boek, prachtig.

De camino van Anya Niewierra is een boek dat je het liefst in een adem wil uitlezen. Het is een literaire thriller en won in 2023 de NS publieksprijs.

Het verhaal;

De 44-jarige chocolatier Lotte Bonnet woont al jaren gelukkig in Zuid-Limburg met haar man Emil, een voormalige vluchteling uit Bosnië. Maar dan pleegt Emil onverwacht zelfmoord tijdens het lopen van de Camino en blijft Lotte ontredderd achter. Als ze elf maanden later naar Bosnië reist om zijn as uit te strooien, ontdekt Lotte dat Emil heeft gelogen over zijn identiteit. Ze schakelt een advocaat uit Sarajevo in om onderzoek te doen naar zijn verleden, en die komt tot een schokkende ontdekking. Ondertussen gaat Lotte zelf de Camino lopen, exact volgens de route en planning van Emil. Ze wil achterhalen wat hem tot zijn wanhoopsdaad dreef. Maar iemand volgt haar, iemand die niet wil dat ze de waarheid ontdekt. 

Het boek blijft spannend tot de laatste bladzijde. Ik heb genoten!!!

9 reacties

 1. Mirjam
  15 december 2023

  Is inderdaad ’n prachteg book, neet veur niks heet zie de NS Publiekpries gewonne. Hei ouch genote vaan de dat, trouwes ’t “Bloemenmeisje” vaan häör is ouch erg sjiek um te leze, späölt gedeiltelek in Mestreech-Wolder aof en ouch eus sjoen Mestreechter Taol steit dao in gesjreve, ech ’n aonraojer.

 2. MyriamC
  15 december 2023

  Dank voor de tip. Ga ik lezen.

 3. Mevrouw Niekje
  15 december 2023

  Ik ga het ook reserveren, dank je wel Ellen, leuk zo’n tip!

 4. Ellen
  15 december 2023

  Dat lijkt me inderdaad ook een mooi boek Mirjam. Ik ga er eens achteraan. Bedankt voor de tip.

 5. Ellen
  15 december 2023

  Zo mooi ………..

 6. Mirjam
  16 december 2023

  Ellen iech höb ’t Bloemenmeisje hei, vaan de Libelle Bookazine, dus dee kinste liene/leze vaan miech. XXX

 7. Ellen
  16 december 2023

  Mirjam, dank je wel. Heel lief van je maar ik heb het e-boek al binnen. Eerst “de moord op Sandringham Castle uitlezen en dan ga ik in het Bloemenmeisje beginnen.

 8. Lot
  16 december 2023

  Dit boek staat op mij luisterleeslijst en misschien ga ik dat als volgende lezen.
  Nu aan een apart boek bezig, dochter via Spoorloos op zoek naar haar franse vader. Die wordt ook gevonden. Het leven voor de zoektocht is al bijzonder en na de ontmoeting volgt veel verwarring bij haar

 9. Ellen
  18 december 2023

  Dat lijkt me ook een heel mooi boek Lot.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *