Wind, zon, wasdag en landgenoot.

Vandaag heb ik er een wasdag van gemaakt. Het weer was zonnig met een prachtige blauwe lucht en veel wind of zeg maar storm. De storm begon afgelopen nacht en de camper deinde heen en weer. Het leek wel of we op een schip zaten.

Bij de receptie moest ik muntjes halen om de wasmachine aan het werk te krijgen. € 3 en ik kreeg er ook nog wasmiddel bij. Ik heb me dus wel kunnen uitleven hahaha.

En net toen ik de was aan het ophangen was kwam er een Nederlandse mijnheer vragen wat wij hier moesten betalen per nacht en zo kwamen we in gesprek. Ze waren al maanden onderweg. Hun reis ging van Nederland naar Italië naar Griekenland en weer terug naar Italië, zd Frankrijk en nu Spanje. De mijnheer had ook een labrador en die twee labs hadden elkaar dan ook snel gevonden. Terwijl de honden aan het spelen waren vertelde hij dat hij in zd. Frankrijk een insluiper had gehad net als wij dus. Hij was 2 telefoons kwijt, eentje van hem en een van zijn vrouw. De portemonnee hadden ze leeg gemaakt en weer mooi in de tas gestopt maar alle pasjes en de creditcard was eruit. Waar zij hadden gestaan waren meer slachtoffers. De politie was al op de camperplaats om van iedereen alles te noteren. Er schijnen bendes te zijn die langs de Franse tolwegen de campings en camper plaatsen bezoeken en de mensen beroven. Het was die mijnheer zijn tweede keer al. Zes jaar geleden had hij het ook gehad met de caravan. De hond was nu ook niet aangeslagen en zij ook niet wakker geworden. Tja een labrador en ook geen waakhond, hahaha.

De ellende die je er toch allemaal mee hebt. De arme man had 2 nieuwe telefoons moeten kopen en de rekeningen van de bank laten blokkeren. Maar ja, rekeningen blokkeren en nieuwe spullen kopen gaan meestal niet samen dus een en al ellende voor hem.

Maar ook zij lieten hun vakantie er niet door verpesten al hadden ze eerst naar huis willen gaan en gelijk hebben ze. Er verandert toch niets aan het feit dat je insluipers hebt gehad, bah!!!!!

5 reacties

 1. miekequilt
  14 december 2023

  Wat een ellende is dat toch met die insluipers. Ik zou mijn waardevolle spullen niet eens goed durven op te ruimen. Bang dat die griezels verder je camper in gaan om buit te zoeken. Maar ik wil jullie niet bang maken hè. Geniet maar lekker van het fijne leven daar.

 2. Anna Lines
  14 december 2023

  Als ik jullie was dan zou ik er de kosten en moeite voor over hebben om een kluisje met een code in de camper te laten installeren. Dan zijn je geld en belangrijke papieren veilig opgeborgen. En een indringer die daarmee geconfronteerd wordt zal niet eens de moeite doen om verder te zoeken.

 3. Ellen
  15 december 2023

  Anna dat is inderdaad erg handig. Gelukkig liggen onze papieren, geld en pasjes veilig opgeborgen. Maar het blijft een raar iets als je beroofd word. Het is onze tweede keer ook al in zd Frankrijk. De vorige keer in 2009 werd ik op klaarlichte dag beroofd. Gelukkig merkte ik het. De dader heeft een jaar gevangenisstraf gekregen en ik zat met een gebroken vinger die ik opliep. Na een paar jaar kreeg ik hier een mooie schadevergoeding van uitbetaald.

 4. Mevrouw Niekje
  15 december 2023

  Jullie zijn ervaren reizigers dus ik neem aan dat jullie alles er al aan gedaan hebben om diefstal te voorkomen. Vervelend dat het dan toch gebeurt, altijd alert blijven dus!

 5. Ellen
  15 december 2023

  Je kunt niet genoeg alert blijven op dit soort praktijken, mevrouw Niekje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *