Een dag met een “gouden” randje

Vandaag hadden we weer een bijzonder mooie zomerdag gehad. Het was weer korte broekenweer en vanmorgen toen Frits met de fiets op pad ging om de drone de lucht in te laten ging ik een wandeling maken met Puck.

We liepen langs de sinaasappelboompjes en later ook nog langs de citroenen. Het werd een heerlijke wandeling en Puck gedroeg zich voorbeeldig. Met haar tuigje aan gaat het meestal goed dus houd ik dat er zeker in.

Puck had wel veel snuffelwerk deze keer. Iemand vertelde me dat het de “verhaaltjes” zijn voor de honden. Al die plasjes moeten “gelezen” worden.

Toen we weer bij de camper kwamen was Frits er ook al weer en hebben we samen buiten geluncht. Wel moest eerst de korte broek aan want het was echt warm. Na onze lunch gingen we nog eens heerlijk brainstormen over de verbouwingen die we willen laten doen in het nieuwe appartement. Plannen genoeg!!!! We beginnen langzamerhand weer warm te lopen voor onze nieuwe plannen.

Vanmiddag nog naar het strand gewandeld en als ik zeg strand dan denkt Puck meteen aan zee en zwemmen. Ze was dan ook zo lief geweest vandaag dat we haar dat pleziertje wel gunden en dus mocht ze los lopen. Meteen als we haar los maken dan rent ze met een noodgang naar de zee. Nu was het ook nog zo dat er een knalgele boei in zee lag maar die boei lag voor Puck net iets te ver dus zette ze het op een blaffen wat ze maar zelden doet.

Het is ook wat als je zo’n vreemd geel ding, dat eruit ziet als een bal, zomaar ziet drijven in het water.

Dat wil je pakken, toch?

Maar Puck kon er niet aan ………..

Dus maar verder gaan lopen in de hoop dat Puck de boei zou vergeten en dat lukte.

We vonden een dikke stok waar ze zich een tijdje mee heeft vermaakt.

Na het zeebad gingen we nog even in het zonnetje lopen zodat mevrouw een beetje kon drogen en natuurlijk nog even een bekende foto maken.

Onderhand was het al weer tijd om een hapje te gaan eten. Nu werd het zaak om een terrasje te zoeken dat in de zon lag. Gelukkig hadden ze dat voor ons en zijn we daar neer gestreken.

Nu ligt Puck uitgeteld op haar handdoek te slapen want als het vrouwtje bijna 12 000 stappen heeft gemaakt vandaag dan heeft Puck, met haar kortere pootjes zeker nog meer stapjes gezet.

4 reacties

 1. Mevrouw Niekje
  17 december 2023

  Het is inderdaad een mooie dag geweest voor jullie. Ik ga steeds meer begrijpen van het overwinteren in het zuiden van Europa. Leuk ook dat jullie ook bezig zijn met de plannen voor het appartement, iets om naar uit te kijken wanneer jullie weer terug zijn.

 2. José Nijs
  18 december 2023

  Oh wat heerlijk!!

 3. Ellen
  18 december 2023

  Mevrouw Niekje, overwinteren is niet te vergelijken met de zomervakantie. Als ik moest kiezen dan koos ik het overwinteren.

 4. Ellen
  18 december 2023

  Inderdaad :))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *