Terug van weggeweest

Afgelopen nacht hebben we ronduit slecht geslapen maar hoe kon het ook anders. Vanmorgen was ik dood nerveus.
We kwamen een half uur voor de tijd aan op de afdeling oncologie. Het is weer een hele stap die je moet zetten. Er zijn daar allemaal zo’n lieve mensen en terwijl we in de wachtruimte zaten werd ik al 10 minuten eerder opgehaald. Dat was mooi meegenomen, toch.
De gyneacoloog was een schat van een vrouw net als de stagiaire die bij haar was.

Het werd een heel onderzoek van hapjes en biopten, echo enz. enz.

De biopten moeten natuurlijk nog onderzocht worden. Vanmiddag was vergadering. Het zal, zoals het er nu uitziet, eerst een operatie worden een zware operatie maar die overleven we ook nog wel en al helemaal met al die lieve mensen om me heen die voor me duimen en geduimd hebben, kaarsjes hebben aangestoken enz.

Onze emoties zijn er in ieder geval weer een stuk beter aan toe en we kunnen het ook weer aan om onder de mensen te komen. We hebben weer hoop op de toekomst. Die was even weg.

De operatie zal over ongeveer 2 tot 6 weken gaan plaats vinden maar mocht er iemand uitvallen dan ben ik misschien wel eerder aan de beurt. Ik kan het maar achter de rug hebben.

Komende nacht zullen we een stuk beter slapen. Langzaam voelen we ons weer een mens worden fffffffff.

26 reacties

 1. Ilona
  8 februari 2024

  Wat fijn om te lezen Ellen, natuurlijk niet die zware operatie etc. maar dat jij en Frits je weer wat beter voelen en je weer voorzichtig naar de toekomst kunt kijken. Een positieve blik helpt zeker en je weet nu in ieder geval wat je te wachten staat. I.p.v. één branden er iedere ochtend twee kaarsjes. Dikke knuffel, Ilona

 2. MyriamC
  8 februari 2024

  In onzekerheid leven is vreselijk. Je weet nu waar je aan toe bent en je kan je erop voorbereiden. Het blijft heel erg rot voor je, maar jullie zijn een sterk team.

 3. Nienke
  8 februari 2024

  Hoop voor je dat de operatie snel plaats gaat vinden. Sterkte de komende tijd

 4. Marry
  8 februari 2024

  We hopen met je mee dat het eerder wordt dan 6 weken , en weten geeft meer rust altijd hoop houden hoor ,de menesen op oncologie zijn inderdaad heel aardig en meelevend fijn hoor.

 5. Ina en Marinus
  8 februari 2024

  Heel positief bericht ondanks dat er een zware operatie komt, het zal je toch maar gebeuren dat er gezegd wordt, we kunnen niets meer voor u doen. Ondanks dat jullie een zware tijd tegemoet gaan maar vol optimisme 👍 heel veel sterkte. Hopelijk ben je snel aan de beurt!

 6. Ellen
  8 februari 2024

  Ilona, dank je wel voor het kaarsje. Het heeft geholpen xx

 7. Ellen
  8 februari 2024

  We gaan er volop tegenaan MyriamC. We gaan het redden, punt uit.

 8. Ellen
  8 februari 2024

  Dank je wel Nienke. Voor mij mag het ook snel gebeuren maar tja ik ben niet de enigste ……

 9. Ellen
  8 februari 2024

  Marry, helemaal mee eens.

 10. Ellen
  8 februari 2024

  Ina en na al die ellende weer rustig opknappen en wie weet weer kleine tripjes met de camper maken.

 11. Lot
  8 februari 2024

  Mooi je positiviteit te lezen. Ja een zware operatie is zwaar maar met goede begeleiding zal je herstel ongetwijfeld goed verlopen. Meestal met stapje vooruit klein stapje terug en dan weer grote stap, maar komen zal je er en dan weer met de camper wegkunnen.

 12. Marianne de Beet
  8 februari 2024

  Wat fijn dat je nu toch weer wat perspectief hebt. Er is tegenwoordig zoveel mogelijk op het gebied van kanker, vroeger was het een doodvonnis tegenwoordig hoor je steeds meer dat het een chronische ziekte is geworden. Mag ik vragen wat voor soort kanker het is?In ieder geval heel veel sterkte , lekker knuffelen met man en Puck en veel afleiding toegewenst.

 13. Thea
  8 februari 2024

  ❤️❤️

 14. Mevrouw Niekje
  9 februari 2024

  De angst en onzekerheid zijn zwaar, ieder stap dichterbij een uitslag, een behandelplan en tenslotte een behandeling is dat ook, maar minder onzeker en je kan er rekening mee houden. Ik denk veel aan jou en aan Frits.

 15. Janny
  9 februari 2024

  Fijn dat je in deze zo onzekere tijd een beetje meer zicht hebt gekregen op wat je te wachten staat.
  Ik duim voor jou en Frits.

 16. Marie
  9 februari 2024

  Onzekerheid vind ik eigenlijk erger dan weten wat er moet gebeuren. Nu kan je je voorbereiden op de zware operatie. Ik hoop voor jou dat het eerder kan. Houd jullie taai! Sterkte samen en ik hoop op een goede/ succesvolle behandeling zodat jullie in de zomer weer lekker op weg kunnen samen met de camper.

 17. Wieneke
  9 februari 2024

  Er gaat in ieder geval flink aan gewerkt worden. Blijft het bij een operatie (stukje dikke darm eruit?) en daarna nog chemo? Het is altijd beter als je weet waar je aan toe bent, vind ik. Dan blijft het uiteraard wel een akelige toestand, maar er komt toch wat rust in je hoofd. Op de afdelingen oncologie werken heel speciale mensen, die goed begrijpen hoe het is om die rotziekte te hebben en daarnaar handelen en goede adviezen geven. Wij hebben er ook ervaring mee en het helpt enorm als je met vaklui te maken hebt die je steunen. Praat er over en stel je vragen, hoor.

 18. Ellen
  9 februari 2024

  Lot we gaan er voor. Dat moet goed komen. Nu eerst zorgen dat ik niet ga afvallen en een goede conditie heb.

 19. Ellen
  9 februari 2024

  Marianne, ze weten niet welk soort. Ze weten niet waar het precies vandaan komt. De baarmoeder of de eierstok?

 20. Ellen
  9 februari 2024

  Dank je Thea.

 21. Ellen
  9 februari 2024

  Dank je Niekje. We weten nu dat er een behandelplan is en dat geeft de burger moed.

 22. Ellen
  9 februari 2024

  Dank je wel Janny.

 23. Ellen
  9 februari 2024

  Marie dat vind ik ook. Die onzekerheid is slopend. Nu hebben we weer hoop gekregen en zien we weer een vleugje toekomst en daar grijpen we ons aan vast.

 24. Ellen
  9 februari 2024

  Wieneke van mijn dikke darm heb ik niks verkeerds gehoord dus of daar iets van weg zou moeten is nieuw voor mij. Het zijn inderdaad schatten op die afdeling en dat doet een mens goed.

 25. Marleen Zasada
  9 februari 2024

  Wat een stress, gelukkig weten jullie nu wat meer. Wat er komen gaat, en hoe de behandeling straks is. Kortgeleden in hetzelfde schuitje gezeten, en allerlei scenario’s gaan door je hoofd. Viel achteraf gelukkig mee. Duim en denk aan jullie.

 26. Ellen
  9 februari 2024

  O Marleen wat erg. Ik weet het, er gaat echt van alles door je heen. Maar wat fijn om te horen dat het mee is gevallen. Dit soort berichtjes doen me toch zo goed.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *