Weer spannend.

Gisteren was het weer een spannende dag. Ik had er slecht van geslapen en ik niet alleen.
Eerder deze week zag in ene keer een digitale afsprakenbrief bij het inloggen in mijn MUMC dat ik gisteren om 16 uur bij een professor van de oncologie werd verwacht. Ik schrok ervan en bedacht dat ik misschien helemaal niet meer geopereerd kon worden want waarom moest ik nu bij oncologie verschijnen bij een professor.

Alle scenario’s passeerden weer de revue. Ik moest wel naar de intake poli van anesthesie????? Dus toch een operatie???????
Ik werd er zowat misselijk van.

Gisteren ging ik er heen. Tot mijn opluchting behoorde de professor bij de gyneacologen van de oncologie. Ik was er al achter dat hij gespecialeerd is in tumoren dus daar zit ik goed bedacht ik.
De arts was een aller vriendelijkst persoon en vertelde me alles over wat het team besloten had na aanleiding van de scan en de biopten.

Het gaat een operatie worden waarin vooral ook gekeken wordt wat vinden we. Is het goed of kwaadaardig en wat moet er dan gebeuren? Ik wil het liefste dat alles wat niet thuishoort in mijn buik weg moet en dat was ook het idee van de professor.
De operatie zal 4 tot 5 uur duren waarin ook rekening gehouden is met de 45 minuten die de patholoog zal nodig hebben.
Het blijft dus spannend. Hoe word ik wakker? Wat is er allemaal gevonden?
Ik sta er maar niet teveel bij stil tenminste dat probeer ik. Tussen nu en 4 weken zal ik geholpen worden. Dat wordt een lange wachttijd maar het is niet anders.

Wij proberen zo goed en zo kwaad de tijd verder door te komen. We gaan gewoon door met plannen maken en uitvoeren!

16 reacties

 1. Ilona
  16 februari 2024

  Wat een spanning Ellen en ook zoveel informatie allemaal maar misschien wel goed om te weten dat het medische team en jijzelf dezelfde visie hebben zoveel mogelijk ‘narigheid’ weg uit je buik. Ik kan zeggen dat ik het mij kan voorstellen dat het spannend is maar ik kan dat natuurlijk helemaal niet jij staat voor zo’n zware operatie en pas wanneer je wakker wordt na de ingreep weet je hoe en wat. Dat neemt niet weg dat het kaarsje iedere dag nog voor je brand (i.p.v. één kaarsje twee) en dat ik dat voorlopig blijf doen. Fijn dat jullie in ieder geval doorgaan met plannen maken en uitvoeren en je hebt vast niet alleen een grote steun aan Frits maar ook aan Puck.

 2. MyriamC
  16 februari 2024

  Gewoon ondergaan Ellen, proberen niet te veel over na te denken. Alles wat er gebeurt of moet gebeuren is toch buiten jouw macht. Sterkte voor de komende weken. Wachten duurt altijd te lang.

 3. Marij Terlingen
  16 februari 2024

  Heel veel sterkte de komende tijd voor jullie alle twee. Het wordt idd spannend, maar je bent in goede handen, ga daar maar van uit, moed houden dat is heel belangrijk. Denken aan jullie.

 4. Ellen
  16 februari 2024

  Dank je wel Ilona voor de kaarsjes.

 5. Ellen
  16 februari 2024

  Dank je wel Myriam, je hebt gelijk. Ik moet er niet te veel over nadenken en het maar ondergaan.

 6. Ellen
  16 februari 2024

  Marij, ik ben er zeker in goede handen. Daar ben ik van overtuigd.

 7. Nienke
  16 februari 2024

  Ze kunnen tegenwoordig zoveel. Houdt vertrouwen Ellen. Heel veel sterkte voor jullie beide want voor Frits zal het ook moeilijk zijn.

 8. Lot
  16 februari 2024

  Elke afspraak is spannend op het moment, ook de pre- operatie scan, maar als je bloeddruk daar iets te hoog is wordt daar meestal niet moeilijk over gedaan, dat hoort een beetje bij ziekenhuisbezoek.

 9. Ina
  16 februari 2024

  We duimen voor zo snel mogelijk, dat je weet waar je aan toe bent. Sterkte in deze slopende spannende weken.

 10. Thea
  17 februari 2024

  Sterkte Ellen!
  Ik had het geluk dat ik tussen diagnose en operatie niet naar huis mocht dus de operatie werd met spoed uitgevoerd. Geen tijd om na te denken of te piekeren.
  ‘Niet teveel piekeren’ men zegt het zo gemakkelijk maar dat is niet zo eenvoudig.
  Nogmaals veel sterkte ❤️

 11. Ellen
  17 februari 2024

  Voor Frits is het ook moeilijk Nienke dat zie ik. Samen gaan we er uitkomen. Ik weet het bijna zeker.

 12. Ellen
  17 februari 2024

  Lot dat heb ik afgelopen donderdag gehad en inderdaad was mijn bloeddruk te hoog. Ze gaan nu onder de operatie een infuus in mijn pols aanbrengen zodat ze mijn bloeddruk constant in de gaten kunnen houden.

 13. Ellen
  17 februari 2024

  Dank je wel Ina 🥰

 14. Ellen
  17 februari 2024

  Thea van de ene kant is dat fijn maar het valt je wel op je dak. Potverdorie wat moet dat een schrik voor zijn geweest.

 15. Marleen Zasada
  20 februari 2024

  Heel spannend, maar fijn dat jullie op een lijn zitten met de doktoren. Proberen om vertrouwen te hebben, al valt dat niet altijd mee. Denk aan jullie. Gr.

 16. Ellen
  21 februari 2024

  Dat is zeker Marleen. Tot nu toe heb ik nog een groot vertrouwen in de artsen. Gelukkig!!!!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *