Die Puck

Had ik het jullie al verteld dat Puck loops is. We zitten nu in de tweede week. Volgende week hoop ik dat het minder gaat worden. We durven haar nu niet meer los te laten lopen want de reutjes uit de buurt vinden haar maar een knappe meid die ze graag wat beter willen leren kennen.
In de eerste week voelde ze zich niet helemaal lekker. Dat is nu weer verleden tijd, gelukkig.

We willen geen puppies en ook geen schijnzwangerschappen. Vroeger hadden wij altijd teefjes en eigenlijk wilden we alles de natuurlijke weg laten gaan. Geen sterilisatie dus.

Na een jaar of 4/5 jaar moesten we toch altijd weer overgaan op sterilisatie. Een keertje is een hond me ontsnapt door een kier van de voordeur. Foute boel dus de dierenarts gebeld en onze Farah kreeg een prik. Een abortus noemde de dierenarts dat. Vreselijk vond ik dat.

Femke was een klein asielhondje. Heel lief maar ook bij haar bleef niet lang goed gaan en Max onze labrador begon plots alle schoenen in haar mand te verzamelen. Het waren haar puppies. Ze kreeg ontstekingen dus toch maar steriliseren.
Bij Puck hakken we maar meteen de knoop door. Het zal april worden als dat moet gaan gebeuren.

Nu vegen we en dweilen we en draaien een extra was. Komt goed zolang ze maar aan de lijn blijft, hahaha.

2 reacties

 1. Lot
  17 januari 2024

  Toen Sienna bij ons kwam was ze al gesteriliseerd, wat dat betreft is ze heel goed verzorgd in haar jeugd, alle kuren gehad en we kregen ook veel in onze ogen overbodige medicatie mee. Wormenkuur geef je pas als ze wormen hebben niet preventief bijvoorbeeld. En voor 2 jaar vlooienbanden.
  Het is fijn dat sterilisatie al was gedaan, nu kan ze onbekommerd met de herdershond vd buren een reu spelen en bij loslopen ook niet opletten.
  Ik heb vroeger eens een hondje gehad met schijnzwangerschap, gek werd ik van het gepiep, dat ze een nestje willen maken is nog wel te doen maar dat gejank was vreselijk

 2. Ellen
  17 januari 2024

  Dat is zeker ideaal Lot dat Sienna al gesteriliseerd was. Ik zie eigenlijk tegen het steriliseren op maar het zal toch even moeten zodat Puck weer heerlijk vrij kan rennen en haar energie kwijt kan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *