Puck

Vandaag was het een dag voor Puck. Ze kreeg haar jaarlijkse prikjes. Ze mag weer mee de grens over, met andere hondjes spelen en heerlijk zwemmen in riviertjes, beekjes enz.

Iets minder leuk is 17 april voor Puck want dat wordt de dag dat ze gesteriliseerd wordt. We laten een laparoscopie doen. Die grote snee vind ik een beetje erg groot en als het ook zo kan dan liever op deze manier.

Puck is gelukkig niet ziek van haar prikjes. Naar de dierenarts gaan vindt ze nog altijd een feest want die heeft heerlijke snoepjes en voor snoepjes doet ze alles zelfs op de behandeltafel klimmen. Komisch want thuis mag Puck natuurlijk niet op de tafel gaan zitten en dus liep ze ook om de behandeltafel heen. “Wat wil die gekke vrouw nu,” moet ze gedacht hebben 😅

Puck lokken met een paar snoepjes ging goed. “Ach als het dat is wat ze wil” dacht Puck “ dan ga ik toch lekker op die tafel zitten. “

Ze heeft ook nog shampoo gekregen voor de plekjes uitslag op haar rug waar ze steeds aan zit te bijten. Twee keer per week de plekjes hier mee wassen en even laten intrekken. Ik hoop dat het de jeuk gaat verzachten.

Toen mocht de baas afrekenen (volgens mij waren de spuitjes en shampoo van goud) en mochten we weer naar buiten.

Daar zijn we weer even van af.

4 reacties

 1. José
  1 maart 2024

  Die Puck is toch n lieverd! Ja sterilisatie is toch beter dan 2x per jaar n spuit laten zetten denk ik. Is wel zielig, maar daarna wordt ze vast en zeker verwend❣️. Hihihi
  En de rekening tia je schrikt effe maar ja dat heb je ervoor over, en ben je zo weer vergeten . Je houd toch onvoorwaardelijk van zo’n beestje! 🥰

 2. Ellen
  2 maart 2024

  Zeker José. Daarbij zijn die spuiten ook niet echt gezond en moet je na een paar jaar toch laten steriliseren. En die rekeningen …….tja dat weet je van te voren, toch.

 3. Ilona
  3 maart 2024

  Fijn dat het ook via laparoscopie kan lijkt mij én fijner voor Puck én een stuk minder infectiegevaar. En tsja die rekeningen van de dierenarts het hoort erbij. Omdat Amy naar een pension gaat als wij met vakantie gaan zijn daar andere vaccinatie eisen en krijgt ze ook bordetella, dat is 1 druppel in een neusgat en kost Euro 45,00….je zou inderdaad bijna denken dat het edelmetaal was. Fijne zondag!

 4. Ellen
  3 maart 2024

  Is dat de kennelhoest Ilona?
  Puck heeft ook een druppel in haar neus gekregen. Het is niet alleen voor een pension maar ook als ze met andere honden op straat contact hebben.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *