Puck en de tompouce

Vanavond toonde Puck nog eens even hoe goed ze luistert. Ongelooflijk.

Vanmiddag ging ik boodschappen halen en Frits vond het wel een goed idee om meteen iets lekkers voor bij de koffie mee te nemen. Dat werden tompoucen.

Nu stonden de tompoucen op bordjes op de salontafel. Frits was in de keuken koffie aan het maken en ik moest even naar het toilet. Oei, en nu? Puck zat al klaar bij de salontafel ………. dat werd wel heel gevaarlijk. Dus zei ik tegen Puck dat ze niet aan de tompoucen mocht komen. In gedachten zag ik het al voor me hoe Puck als ze alleen zou zijn zich tegoed zou doen aan het gebak.

Toen ik terug kwam zat ze nog netjes te wachten naast de salontafel en was nergens aan geweest. Geweldig toch!!!! Ze kreeg als beloning van ons alle twee een hapje van de tompouce en ze vond het zalig!!!!!!. Wat is ze toch een lieverd.

10 reacties

 1. Lot
  11 januari 2024

  Goed hoor die brave Puck, dat hadden wij echt niet kunnen doen.
  Ze heeft al eens een kwart van plakje ontbijtkoek van mijn bord gepikt terwijl ik er naast zat, dat was toen ze er net was en ik er nog niet op bedacht was. Nu weet ze wel dat dat niet mag dus ze maakt vorderingen maar als ze alleen gelaten wordt “vergeet” ze dat het niet mag.
  We geven haar geen tussendoortjes. Deden we in het begin wel maar als ze maar dacht dat er iets zou komen kwijlde ze al heel erg. Er liggen ook speeltjes en een bal in de keuken maar alleen daarmee spelen is niet leuk.

 2. MyriamC
  11 januari 2024

  Wat fijn dat ze zo goed luistert. Daar kan je nog eens ergens mee komen!

 3. Mirjam
  12 januari 2024

  Modelhoond nr. 2 hahahahaha. Geweldig !

 4. Adriaantje
  12 januari 2024

  Nou als ìk Puck was, ik denk dat ik er niet van af kon blijven: mijn lievelingsgebakje!

 5. Ellen
  12 januari 2024

  Haha, die Sienna toch. Misschien zou je eens met een gedragstherapeut kunnen praten? Het lijkt me echt een lastig probleem maar ze maakt vorderingen lees ik. Het is vaak een intensief werkje met de diertjes en het vraagt heel wat energie. Sterkte!!

 6. Ellen
  12 januari 2024

  Ze kan natuurlijk ook wel eens een spookje zijn hoor. Het enigste wat Puck heeft is dat ze zo kan trekken buiten zodat ik soms echt goed op mijn benen moet proberen te blijven.

 7. Ellen
  12 januari 2024

  Het is gewoon een super lief ras Mirjam.

 8. Ellen
  12 januari 2024

  Adriaantje, het mijne ook 🙂

 9. Mevrouw Niekje
  12 januari 2024

  Hahaha…. Puck is braver dan ik, want ik zou er zeker een paar happen van hebben genomen, het is mijn meest favoriete gebakje!!

 10. Ellen
  12 januari 2024

  Haha mevrouw Niekje, jij bent dus ook al van de tompouce. Ze zijn zo heerlijk, hahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *