Frikandelletje

Mijn “gouden meisje” was weer in huis en nadat Puck haar uitbundig had begroet en het koffiekopje leeg was liet ze vrolijk de stofdoek en stofzuiger door ons appartement wapperen. Puck vindt haar zo lief dat ze het niet kan nalaten om ons “ gouden meisje” steeds weer te voorzien van een lik die natuurlijk weer beantwoord wordt met aai over Puck haar bolletje.

Puck en W. zijn vriendjes voor het leven 😄 

Wat is dit ras toch vriendelijk naar mens en dier toe. Eigenlijk moet ik het eerste obstakel nog tegen komen waar ze niet vriendelijk naar is.
Neem nu woensdag, ze was bijna de hele middag alleen thuis geweest. Het was zelfs al donker geworden in huis en al lang tijd voor haar uitlaatbeurt. Toen wij thuis kwamen stond ze ons al op te wachten met haar vosje in haar bekje. Ze was braaf geweest. Alles was nog heel in huis 😜 en terwijl ze hoge nood had toen we met haar buiten kwamen had ze zich in huis keurig gedragen. Dat moet beloond worden vond ik en terwijl ik naar de frituur liep om een ongezonde hap te gaan halen voor ons als avondeten, bestelde ik er voor Puck een frikandelletje bij.

Toen ik weer thuis kwam waren Puck en Frits ook net thuis en werd het frikandelletje in stukjes gesneden en op een bordje gelegd voor Puck. Wat heeft ze gesmuld.
Ze had deze traktatie dik verdiend, onze Puck 🐾💕

8 reacties

 1. Mirjam
  30 november 2023

  Is ech ’n modelhoond Puck zjus wie Bailey. Zien ech vruikes die niks in hoes doen tenzij ’t ech neet mie kin mer dat is ech ’n oetzundering. Leuk um te zien dat zien ’n vosje heet es knoevel.

 2. Ellen
  30 november 2023

  Ja Mirjam het zijn echte model honden en zo ontzettend lief.

 3. Lot
  30 november 2023

  Sienna is een hele leuke hond, die vooral buiten heel gehoorzaam is en thuis meestal ook en heel vriendelijk en gezellig, maar ze heeft soms geen zelfbeheersing. Vandaag stond er al een bord boerenkool op de keukentafel (om later in de magnetron te zetten) een niet helemaal aan de rand. H ging haar uitlaten en moet dan van de kamer door de keuken en ze is dan zo snel dat ze zo een hap van het bord pikte. In de eerste week heeft ze een stuk ontbijtkoek van mijn bord gepikt dat naast me op mijn tafeltje stond in het langslopen zo hap-slik- weg en ze is gek op gebruikte zakdoeken. Ze begrijpt wel dat het niet mag want als je er op wijst en zegt NEE doet ze het niet maar zonder dat wil je het weer pakken. Het lijkt of vermanend en boos toespreken en op haar plek laten liggen geen effect heeft en dat zou ze na 3 maanden toch wel beter moeten doen
  Thuis blijven is ook nog een probleem, ze vind elke keer wel iets om mee te “spelen” (kapot maken) hoe goed we ook kijken voor we weggaan en er speeltjes zat liggen. Ze is dan in de grote keuken waar ook haar nachtbed staat.
  Maar verder genieten we enorm van haar, maar haar opvoeding de eerste maanden was niet opvoeden, ze kon doen en laten wat ze wilde, pas na een jaar zijn ze wel op een training gegaan en ze is bij commando;s ook heel gehoorzaam

 4. izerina
  1 december 2023

  Wat een heerlijk rustige hond.Geniet er van

 5. Ellen
  1 december 2023

  Vervelend is dat Lot. Er zal iets in dat koppie zitten van de tijd voordat ze bij jullie was. Als wij Puck alleen laten dan mag ze door het hele appartement, radio aan en dat gaat goed. Ik geef haar wel vaak iets lekkers te kauwen zoals een bot dat je in de dierenwinkel koopt. Ik moet het niet te hardop zeggen maar het gaat nog altijd goed.
  Ik probeer de sfeer te creëren net of we thuis zijn. Puck heeft last van haar pubertijd en vertikt het soms om te luisteren. We blijven consequent, tenminste dat proberen we zo goed mogelijk.
  Succes en geniet van Sienna.

 6. Ellen
  1 december 2023

  Het is echt een grote lieverd. We hebben geboft met elkaar 😉

 7. Mevrouw Niekje
  1 december 2023

  Ik heb nooit een hond gehad en er zal er waarschijnlijk nooit een komen, in ieder geval niet nu we nog beiden veel van huis zijn. Maar ik vind het leuk wanneer een hond lief is en goed luistert. Ik vind grote honden die ook nog druk zijn niet zo heel leuk, ben er zelfs een beetje bang van. Jullie Puck klinkt zo lief, daar zou ik het ook goed mee kunnen vinden!

 8. Ellen
  1 december 2023

  Mevrouw Niekje, een labrador is een heerlijke hond. Er wordt wel eens gezegd dat ze altijd een kind blijven en dat ervaren wij ook zo. ☺️

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *