Schaapjes ???

Vanmiddag ging het vrouwtje met me wandelen toen we deze schaapjes tegenkwamen. Ze aten gras want ik zag nergens een bak met brokjes voor hun staan. Arme schaapjes. Zo vaak zie ik die diertjes niet dus nu moet ik mijn kans nemen om hun beter te leren kennen.

Ik zag een paar schaapjes bij het hek staan en wilde even snuffelen met hun maar toen gebeurde er iets dat echt niet leuk was en ook nog pijn deed. Toen ik met mijn neus aan het hek kwam deed het meteen heel zeer en ik sprong wel 1 meter in de lucht. Ik piepte en blafte en liep mijn staart tussen mijn achterpoten heel hard weg. Zo ver weg als ik kon want ik zat vast aan de riem. Het vrouwtje wilde me geruststellen maar ik zag dat pijn hek en wilde weg.

“ Luister Puck,” zei het vrouwtje, “ dit is schrikdraad en dat doet pijn aan je neus. Er staat stroom op. Het doet zeer en je schrikt er heel erg van. Niet zo leuk. Kom maar even bij mij. Het is goed zo.” Maar ik wilde weg, weg van die schaapjes met het schrikhek. Ik moest er helemaal van bibberen.

Nog nooit was ik zo geschrokken en bang. Het vrouwtje wilde me een snoepje geven maar ik wilde geen snoepje ik wilde weg en toen is het vrouwtje met me weggegaan en we liepen heel ver van het hek vandaan. Het vrouwtje liep samen met mij door het natte gras, gelukkig.

Ik wil nooit meer naar schaapjes met een schrikhek.

6 reacties

 1. Mirjam
  25 oktober 2023

  Jeetje Puck dat waor ’n vervelende ervaring veur diech, wat ’n rot hek hè? Volgende kier mer op aofstand blieve. Is de pijn aon dien neuske oondertösse minder gewoorde ? Laot diech mer lekker verwene door ’t vruike en ’t baasje. Dikke knoevel vaan miech.

 2. Ellen
  25 oktober 2023

  Daanke Mirjam, gelukkig is mien neuske weer gans in orde en wie de baas hoort heet heer Mitchell ach lekker geknoeveld.

 3. Jose
  26 oktober 2023

  Ja Puck dat is n zeer nare ervaring voor jou! Fieke de hond van mn schoonzus is dat ook eens gebeurd, maar zij was los aan t lopen. Ze is toen heel hard weggerend helemaal in paniek! We renden achter haar aan, en net toen ze de weg over wilde rennen hadden we haar te pakken. Daarna als we ook maar in de buurt kwamen van de schaapjes trok ze hard aan de riem om weg te komen cherm. Hoop dat je dat nooit meer gebeurd, en als IL je zie krijg je n dikke knuffel van me 🫶🤗

 4. Ellen
  26 oktober 2023

  Dat is lief van je Joseke. Het was ook niet leuk. De schaapjes wisten het vast want die kwamen ook niet bij het hek.

 5. Wieneke
  6 november 2023

  Ja, dat moet gewoon een keer spontaan gebeuren. Bij onze honden is dat in hun jeugd ook gebeurd en eigenlijk is het wel oké. Het is natuurlijk erg schrikken voor het dier, maar dan weet een hond dat ook maar weer: wegblijven van hekken.

 6. Ellen
  6 november 2023

  Wieneke daar ben ik het helemaal mee eens. Puck weet nu dat ze niet aan hekken moet komen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *