Weer thuis

We zijn weer thuis.

Toen ik met Puck binnen kwam was ze door het dolle heen. Ze rende weer in galop over de galerij en in huis rende ze meteen naar haar speelgoed mand om er weer een of ander onnozel ding uit te halen. Ze rende rond en herkende het allemaal zelfs waar haar water en etensbak stonden alleen hadden we de pech dat het water afgesloten was in de flat door een lekkage maar we hadden nog water in een fles zitten. Enig om te zien hoe blij zo’n dier kan reageren als ze weer thuis is.

Wij hebben de camper leeg gemaakt met tussenpozen want steeds kwamen er flatbewoners bij ons om te vragen hoe het was geweest. Heel lief en aardig maar Frits wil dan eigenlijk doorwerken hahaha.

De camper weer leeg naar de stalling gebracht. Hij moet wel nog een keertje gepoetst worden maar dat komt nog wel nu eerst thuis de boel opruimen en ook dat gaat volgens schema. Daarna heerlijk douchen onder onze eigen douche weer en toen thuisbezorgd opgezocht en een rijsttafel voor 2 besteld. Jullie zien dat we niet verkommeren, hahaha. Wat ook nog heel leuk was dat was om al die kerstkaartjes te lezen die we toch nog gekregen hadden. Ze staan nu allemaal op de kast.

Vandaag is de was aan de beurt en voormiddag de post weer doorgespit en bijgewerkt van mams. Tjonge, jonge daar komt geen einde aan maar ooit zal het toch wel ophouden.

Boodschappen gehaald dus eten kunnen we ook weer en vanavond naar de nieuwjaarsreceptie in de flat. Borreltje drinken met de andere flatbewoners en klinken op het nieuwe jaar.

Wie zegt er dat een pensionada zich verveelt????????????? Nou wij niet, hahahahaha.

2 reacties

 1. Willem
  5 januari 2024

  Als een pensionado het druk heeft is dat vrijwel altijd het gevolg van een eigen, geheel vrijwillig gemaakte keuze. Het mooie aan pensioen vind ik dat er weinig meer moet en nog heel veel kan.

  En wat het ‘nawerk’ van jouw moeders overlijden aangaat; mijn zwager zei, toen 3 jaar geleden mijn zus overleed (in Drenthe zeggen we ‘uit de tijd raakte-, dat je, om alles afgewikkeld te krijgen, met gemak een jaar verder bent. Bij het overlijden van zijn eerste vrouw had het zelfs bijna 2 jaar geduurd. Bereid je dus maar voor, want de ambtelijke molens malen weliswaar langzaam, maar wel onverstoorbaar door.Desondanks; maak wat moois van het jaar en beleef nog veel plezier aan Puck.

 2. Ellen
  6 januari 2024

  Dat klopt Willem, we zoeken zelf onze bezigheden. Het moet allemaal niet, het mag en we voelen ons nog zo “jong” dat we de sprong gewoon gaan maken. En wat de administratieve rompslomp betreft, tja, we zullen gewoon mee moeten fladderen. We zien het wel waar het ooit op houdt. Als we het “ergste” of het “mooiste” maar eens achter de rug hebben en aan die fase gaan we nu beginnen.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *