Vertrokken.

Vanmorgen zijn we om 9 uur vertrokken. Zonder brokken te maken met de camper en de moerbeibomen kwamen we bij de uitgang van de camping aan. Frits had het van te voren al een beetje bedacht hoe hij de takken het beste kon ontwijken en inderdaad het ging van een leien dakje.

We vertrokken met een bewolkte lucht maar toen we bij Barcelona in de buurt kwamen brak de zon weer door.

De zon is vandaag niet meer weg gegaan. Dat ziet er toch veel vriendelijker uit dan dat het regent.

We blijven er maar gewoon van genieten zo lang als we het zonnetje zien.

Nog even tanken in Spanje want dat is zeker de moeite waard. Daarna de grens over naar Frankrijk en het duurde niet lang of we kwamen in een file terecht. De file ontstond bij de tolpoorten zagen we later. In Spanje zijn de meeste tolwegen afgeschaft maar in Frankrijk niet.

Mensen moesten een ticket uit de automaat halen en dat kan het wel eens oponthoud geven. Jullie kennen het vast wel. Je staat te ver van de automaat af en moet uit de auto of camper maar de deur gaat niet ver genoeg open zodat je eruit kan. Of je zit net te hoog of je arm is toch ietsje te kort. Gelukkig hebben wij daar geen last meer van sinds we onze tolbadge hebben. Je rijd langzaam naar de slagboom tot je een piep hoort en je bent geregistreerd. Slagboom gaat open en je kunt verder rijden. Thuis krijg je een maal per maand de rekening gestuurd en klaar ben je. Je kunt altijd inloggen in je account en kijken of je trajecten kloppen die ze in rekening brengen. We hebben nog nooit problemen gehad.

Onze reis ging verder tot Gruissan. Daar staan we nu in de jachthaven. Het is hier ontzettend druk en Frits denkt dat er hier wel 200 campers staan en wij zijn de enigste Nederlanders, hahaha.

We staan dus aan het water en als we water in de buurt hebben is Puck niet meer te houden. Ze heeft haar Nieuwjaarsduik dan ook prima doorstaan, hihihi.

Op onze wandeling door de omgeving kwamen we ook een kantoor tegen van de gendarmerie. Dat moeten we hebben. Morgen gaan we hier aangifte proberen te doen van onze insluiper en daarna weer verder richting het noorden.

6 reacties

 1. Mirjam
  1 januari 2024

  Allerierst de bèste winse en alle goods veur 2024 !!! Gooj reis trök nao Mestreech. Suksès met aongifte doen. Dee insloeper moot opgepak weure. Knoevel veur Puck.

 2. Mevrouw Niekje
  1 januari 2024

  Heel goede reis terug naar huis! Lekker zo’n zonnetje, hier scheen vandaag ook af en toe de zon, maar het regende ook. Fijn trouwens dat Frits de bomen heel liet!

 3. Willem
  2 januari 2024

  De zon mag dan, natuurkundig gezien, het best te vergelijken zijn met een ontplofte kerncentrale, maar ze maakt alles wel een stuk vrolijker. Zeer zeker in dit jaargetijde van koude korte dagen en lange nachten. Geniet er dus van zolang het mogelijk is.
  Ik hoop voor jullie dat de aangifte enig effect zal hebben, maar ben ook weer bang dat het vooral iets voor de statistieken zal worden. Koeien vangen niet zo erg vaak een haas. Ik kan me tenminste niet herinneren daarover ooit een bericht gelezen te hebben.
  Nog een voorspoedige terugreis gewenst en veel aandacht voor de komende verbouwing en verhuizing en houd er vooral plezier in.

 4. Ellen
  2 januari 2024

  Dank je wel. Het is niet gelukt Mirjam maar daar lees je meer over in mijn blog.

 5. Ellen
  2 januari 2024

  Dank je mevrouw Niekje. Het zonnetje is helaas weer verleden tijd.

 6. Ellen
  2 januari 2024

  Willem, ik denk dat het alleen voor de statistieken is. Zo iemand wordt niet gepakt maar tja, de verzekering wil een aangifte zien. Dat is het enigste.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *