Een prachtige rit door Frankrijk

Toen we vanmorgen wakker werden zagen we nog de ijsbloemen op het voorraam. Ons rendier en lieveheersbeest die altijd met hun neus tegen het raam zitten zaten helemaal vastgevroren.

En nadat we samen van het ijs hadden ontdaan deden we de lichtjes van ons kerstboompje aan en gingen ontbijten. Gezellig!!

Nadat we aan al onze huishoudelijke en niet huishoudelijke plichten voldaan hadden konden de motoren weer gestart worden.

De lucht wordt al aardig blauw, mmmm.

Bergen komen in zicht en ik krijg een steeds vrolijker gevoel.

En dan zien we de eerste sneeuw als we midden in Frankrijk zitten.

We rijden kilometer na kilometer en Puck vraagt steeds of ze op schoot mag. Dat zegt ze niet met woorden maar ze kruipt met halve lijfje op mijn schoot en probeert zich dan op te trekken. Maar lieve Puck dat kan niet. Je bent veel te groot om op mijn schoot te zitten. Dat kan wel thuis op de bank maar niet in een voorstoel van de camper. Na een tijdje geeft ze het dan weer op om het later nog eens te proberen.

Eigenlijk toch te gek voor woorden dat we foto’s maken van het witte landschap terwijl we vroeger iedere winter sneeuw hadden. Zover is het al met ons gekomen. En dan besluiten we om Puck eens in de sneeuw te laten lopen.

Frits gaat buiten staan en kan zo Puck haar eerste stapjes in de sneeuw vastleggen. Help, het lijken wel de eerste stapjes van ons kind. Dat durf je toch niet tegen iemand te vertellen, hahaha.

We gaan verder met onze trip en komen langs prachtige viaducten zoals,

Het viaduct de Carabit, een van de mooiste bouwwerken van Gustave Eiffel

En het viaduct van Millau. Het blijft een indrukwekkend bouwwerk steeds weer als we er over heen rijden.

En zo komen we verder en verder richting zuid Frankrijk. Het begint al donker te worden en dus tijd om een plekje voor de nacht op te zoeken. Dat vinden tussen Narbonne en Beziers in en ook nog dicht bij de snelweg.

Op dit plaatje, gekopieërd uit onze Polarsteps kun je zien hoe we gereden hebben en waar we nu zijn.

Morgen gaan we de grens van Spanje over en we merken nu al dat het niet meer zo ijzig koud is als gisteren want toen was het vreselijk koud. Vannacht gaat hier niet vriezen dus geen ijsbloemen meer op de ramen.

Heerlijk toch !!!!!!!!!

6 reacties

 1. Mirjam
  4 december 2023

  Good opgesjote lees iech, zjeloes leuk um te zien de ierste erviering vaan Puck in de snie. Gooj reis weijer vendaog nao Spanje. Hola !!!

 2. Adriaantje
  4 december 2023

  Geweldig, zowel de foto’s als jullie verhaal: echt genieten (jullie, maar ik ook)
  O,O, die Puck… voetstapjes in de sneeuw, Puck kleurt zo mooi in de sneeuw!
  Ja die kou, dat is weer even wennen hoor, maar jullie gaan wat minder kou tegemoet.
  Geniet er van, best even fijn om er uit te zijn hè.

 3. Willem
  4 december 2023

  Dat viaduct van Garabit is niet voor niks een bouwwerk dat op de UNESCO-lijst staat, of er in ieder geval op hoort te staan, als je in ogenschouw neemt dat het gebouwd is voor 1900. Wat ik dan wel weer grappig vind is dat, mocht het nu gebouwd moeten worden, er minstens 30% minder staal voor nodig zou zijn; de materiaalkwaliteit is dusdanig verbeterd ten opzichte van 140 jaar geleden dat er lichter gebouwd kan worden. Maar dat doet niks af aan de genialiteit en durf van Gustave Eiffel.
  Ik zag dat de Spaanse Costa al binnen bereik was. Veel plezier en geniet van de aangenamere temperaturen. Met een beetje geluk kom je nog in het ‘kortebroekenstadium’

 4. Ellen
  4 december 2023

  We zijn in Spanje aangekomen Mirjam. Hiep hiep hoera.

 5. Ellen
  4 december 2023

  Adriaantje, ons zwarte Puckje is inderdaad goed te zien in de witte sneeuw. In de donkere avond op haar avondwandeling is dat een ander verhaal, hihi.

 6. Ellen
  4 december 2023

  Willem, inderdaad een indrukwekkend viaduct. In Porto staat ook zo’n prachtig kunstwerk van hem. Ongelooflijk wat die man in die tijd presteerde. We zijn nu aangekomen in Spanje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *