We zijn vertrokken

Vanmorgen werden we om half zes wakker en besloten ons klaar te maken voor de trip naar de zon. Het was  -4 graden. Ontbijten en de laatste spulletjes in de auto leggen. Ach die laatste spulletjes zijn er altijd weer teveel. Dat gaat meestal zo. 

Terwijl Frits de “spulletjes” in de auto legt laat ik Puck nog even rondsnuffelen buiten en dan hupsakee in de auto en op weg naar de stalling waar de camper weer uit zijn winterslaap wordt gehaald. Tja als die dacht hij lekker de hele winter in de stalling kon staan suffen dan heeft hij mooi pech.

Puck zoekt zich vast het beste plekje uit.

Als de camper klaar is rijden we huiswaarts want de auto zetten we deze keer thuis in de warme garage. Dat lijkt ons beter dan de hele maand december buiten te staan.

De thermometer geeft -4 graden aan. Hopelijk zijn we van deze vrieskou snel verlost.

We gaan vandaag kilometers maken en rijden via Charleroi, Charlesville-Mézières, Rethel, Reims en Troyes, naar Montagis.

We stoppen onderweg voor onze lunch en een plaspauze voor Puck en rijden daarna weer verder.

Rond de namiddag vinden we een prachtig plekje om te overnachten. We staan aan een meertje aan de rand van het Franse dorpje Nogent-sur-Vernisson.

We vinden hier alles wat we nodig hebben. Water, prullenbakken, toiletten en een mooie picknick plaats waar we nu geen gebruik van maken omdat het te koud is.

We staan hier helemaal alleen. Als we aankomen gaan we eerst nog de laatste dingen opruimen en opbergen in de kastjes. Frits maakt met Puck een rondje rond het meer en ik ga de boerenkool met worst die ik thuis al had klaargemaakt opwarmen.

Morgen nog een keer kilometers maken.

8 reacties

 1. Mevrouw Niekje
  2 december 2023

  Heerlijk om weer op pad te kunnen lijkt me! En dan lekker je eigen prakje ’s avonds opwarmen, knus in de camper met zon in het vooruitzicht. Kan niet beter!

 2. Jose
  2 december 2023

  Goed opgeschoten op weg naar de zon en ook nog n mooi CP tje gevonden fijn!
  Heerlijk om weer op pad te zijn met de camper Ellen . Fijne avond jullie xx

 3. MyriamC
  2 december 2023

  Leuk hoor, onderweg naar de zon.

 4. Mirjam
  2 december 2023

  Al ’n flink stök opgesjote, al oonder Paries zaog iech zjus. Fijne aovend. XXX

 5. Ellen
  3 december 2023

  Daarom zijn wij ook zo graag met de camper op pad Niekje. Je eigen huis bij je met alles erop en eraan en dan door europa tuffen, mmmmmm.

 6. Ellen
  3 december 2023

  Nog eventjes Jose, en we kunnen Frankrijk achter ons laten en dan rustig aan doen. Camperplaatsjes vind je hier in overvloed. Vive la France.

 7. Ellen
  3 december 2023

  MyriamC, dat is vast een uit de kluiten gewassen hobby van mij, hihi.

 8. Ellen
  3 december 2023

  En nu zijn we al helemaal in het zuiden Mirjam. Het wordt zelfs al ietsje warmer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *