Eten, boodschappen doen en lezen.

Vandaag hebben we buiten zitten eten.

Frits was eerst met de fiets een plekje gaan zoeken waar hij kon oefenen met de drone en in die tijd heb ik de huishoudelijke taken uitgevoerd. Matjes kloppen, bedden maken, stoffen, stofzuigen en net toen ik klaar was kwam Frits er al weer aan rijden op de fiets.

Koffie drinken en toen naar de supermarkt want morgen is het zondag dan zijn ze gesloten en maandag 1 ste kerstdag zullen ze ook wel gesloten zijn dus we moesten een klein voorraadje halen. Meestal neem ik dan ook een vers stokbroodje mee en deze keer had ik ook de croissants gevonden. Ze liggen hier bij het gebak in de supermarkt logisch dat ik ze nooit vond want ik kom zelden bij het gebak.

Het werd een heerlijke leesmiddag. Ik ben het boek “de moord op Sandringham castle” van S. J. Bennet aan het lezen. Een luchtig en geestig boek iets tussen Aghatie Christie en de Crown in. Het leest heerlijk weg dus ideaal om te lezen tussen het zonnebaden door, hahaha.

Onze Franse gasten gingen jeu de boules spelen en twee echtparen hebben dan ook hetzelfde soort uniform aan. Ik zag het al eerder afgelopen week. Leuk om naar te kijken en we leren er nog iets van.

Donkere broek en het ruitjes overhemd, dat is het uniform.

Morgen gaan we eerst op koffie visite bij broer en schoonzus op de camping. Eens kijken hoe het daar is en dan is het kerstavond en maken we het ons in de camper gezellig. Eerste kerstdag gaan we gourmetten. Lijkt me ook weer eens gezellig want dat hebben we al heel lang niet meer gedaan.

We vervelen ons nog lang niet …………..

8 reacties

 1. miekequilt
  23 december 2023

  Heerlijk. En dat alles in het zonnetje. Ik lees deel 1 van deze serie, een lekker ontspannend boek.
  Ik wens jullie een fijne kerst en een goede jaarwisseling. En vooral dat jullie lekker genieten.

 2. Ellen
  23 december 2023

  Dank je wel Mieke. Ook voor jullie mooie feestdagen.

 3. Mevrouw Niekje
  23 december 2023

  Wat schrijf je lekker veel Ellen, ik houd het haast niet bij! Lekker is dat toch, hutspot. En waarom niet, omdat je toevallig in Spanje bent en het daar mooi weer is? Nee hoor, lekker doen. En met Spaanse wortels en uien is het vast verrukkelijk 😉. Morgen is het kerstavond, in Spanje een speciale dag weet ik nog uit vakanties een paar jaar geleden. Iedereen in zijn mooiste pak en jurk naar buiten, lekkere hapjes overal…geniet ervan!

 4. Ellen
  23 december 2023

  Ik ben benieuwd naar morgenavond mevrouw Niekje. Je maakt me nieuwsgierig, hihi.

 5. José Nijs
  24 december 2023

  Ellen Frits en Puck, Fijne Kerstdagen voor jullie daar onder de Spaanse Zon!!
  Heerlijk Genieten!

 6. Ellen
  24 december 2023

  Dank je wel José. Ook voor jullie mooie kerstdagen en voor 2024 veel mooie trips met de camper.

 7. Lot
  24 december 2023

  Eigenlijk is het toch weer beetje oneerlijk verdeeld, jij aan de huishoudelijke taken en Frits lekker buiten spelen. Het is toch verder wel een beetje in balans?

 8. Ellen
  25 december 2023

  Lot, we doen meestal hoe het uitkomt. Gelukkig is het bij ons netjes verdeeld. Dank je wel voor je lieve woorden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *