Zon en hutspot

Ik wil jullie echt niet jaloers maken maar vandaag hadden we een echte zomerse dag.

21 Graden en dat op 22 december. Niet te geloven. Frits ging fietsen. Hij ging een plekje zoeken waar hij rustig kan vliegen met de drone. Hij wil wat meer oefenen want dat ding kan meer dan hij in eerste instantie dacht. Maar zover kwam het niet want toen hij op de fiets in de buurt van Benicarlo kwam, hier 6 km vandaan, zag hij zijn broer en schoonzus op een bankje zitten. Broer heeft Parkinson en het ging helemaal niet goed met hem. Ze hadden een helpende hand nodig en die kwam net op tijd in de vorm van Frits. Hij heeft hun tweetjes weer naar hun camping gebracht en een goed gesprek met schoonzus gehad. Ze zijn het erover eens dat nu de tijd gekomen is om de terug reis te gaan regelen hoe vervelend dat ook is.

Gisterenavond zagen we op onze camping dat mensen kerstlampjes buiten hadden gehangen. Aan de bomen en de campers. Frits vanmorgen dus eerst naar onze buurman, de Chinese winkel om kerstlampjes te halen want we willen toch ook ons steentje bijdrage aan de gezelligheid van de camping.

Het ziet er wel leuk uit. Ze knipperen wel maar het geeft geen last en anders maar een ander standje gebruiken want er zitten er 8 op.

Verder merk je niet zoveel wat de kerst betreft. De Hollandse Kerst sfeer en gezelligheid die mis je hier wel. Het was Frits ook al opgevallen.

En om het geheel af te maken had ik als avondmaal een winters kostje, hutspot met een Agnus hamburger om de schade iets te beperken en jus want dat mag voor Frits niet ontbreken. We hebben gesmuld, hahaha. Wat dat betreft blijven we diep in ons hart toch echte Nederlanders

4 reacties

 1. Willem
  22 december 2023

  Och, hutspot in Spanje in december kan toch best. Heb zelf eens eind april op Madeira hutspot gekookt en onze Duitse buren hebben er heerlijk van mee gesmuld, Ze kenden het niet, maar vonden het de moeite om ook eens thuis te maken. Het recept werd tenminste nauwkeurig opgeschreven. En natuurlijk hoort bij hutspot een lekkere jus. Wij eten beiden zoutarm, maar op een ei bijvoorbeeld, gaat wel zout.

  Nog even over het strengen der nachten; dat zegt de volksweerkunde en zoals je ongetwijfeld ook weet; volksweerkunde is geen exacte wetenschap, maar vooral empirisch.
  Één kanttekening: sinds 1909 wordt de Elfstedentocht verreden en van de 15 die er tot nu toe verreden zijn is er maar een in december verreden, twee in de eerste week van januari en alle andere in de tweede helft januari en in februari. Dat tendeert wel een beetje naar het gelijk van de volksweerkunde. Maar het is ook mijn hartenwens dat de volksweerkunde geen gelijk heeft wat dit betreft. Al was het alleen maar omdat ik (noodgedwongen) mijn oleanders wel beschut, maar desondanks buiten moeten overwinteren. Een paar graden vorst verdragen ze goed, maar als het meer dan 5 graden wordt, dan is het uitkijken geblazen.
  Alvast prettige Kerstdagen gewenst en geniet nog van de tijd in Spanje.

 2. Jose
  23 december 2023

  Dat ziet er gezellig uit Ellen, en wat heerlijk wortellerats !.

 3. Ellen
  23 december 2023

  Willem hutspot blijft gewoon heerlijk. Wij eten ook alles zonder zout. Ik geloof dat wij niet eens een zoutvaatje hebben want zelfs op een ei gaat geen zout.
  Onze oleander staat ook buiten al heb ik hem een beetje afgeschermd tegen de erge vorst. Hopelijk overleefd hij het weer. Inderdaad heb je gelijk. De ergste kou is in januari en februari. Ach ja, wij zijn dan weer thuis want de plicht roept ons weer. Er staan weer genoeg afspraken op het programma.

 4. Ellen
  23 december 2023

  Heerlijk hè José. Trouwens zuurkool stamppot smaakt me ook wel en wat dacht je van puree met rauwe andijvie er doorheen, mmmmmmmm.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *