Het vakantiegevoel.

Gisteren hebben we zo’n mooie dag gehad. Het leek wel een vakantiedag. We zijn nadat we in het dorp internet gevangen hadden gaan wandelen de berg op, naar de oude stad. We kwamen de kerstversieringen tegen, en lach niet, een groene kerstman. Hij leek meer op een monster dan op een gezellige ho ho ho kerstman.

De kerstkraampjes waren open en de kerstmuziek “let it snow” schalde over het plein.

Het is toch weer heel anders om de kerstsfeer mee te maken bij een temperatuur van rond de 20 graden. Mijn mening is dat het met kerst koud behoort te zijn en het liefst ook nog sneeuwvlokken. Dat geeft toch meer kerststemming al is het ook een mooi om het deze keer in Spanje eens mee te maken.

We liepen dus naar boven en dan kom je langs prachtige straatjes. We hebben hier al vaker gelopen en dus nu eigenlijk niet zoveel foto’s gemaakt.

Het uitzicht is zo mooi als je boven bent. Je kijkt uit over de lange boulevard en de mooie blauwe zee.

We zijn hier op een terrasje neer gestreken om een hapje te eten. Ik had echt een vakantie gevoel en zo ook vandaag. De temperatuur was vandaag zo aangenaam dat we de korte broeken aan trokken vanmiddag. Vanmorgen eerst naar de markt geweest waar we de broer van Frits nog tegen kwamen met hun vrienden die wij onderhand ook kennen. Morgen komen ze op visite bij ons.

Altijd weer gezellig om hier rond te struinen al koop je er niks. Daarna zijn we nog even naar het strand gelopen waar Puck en het vrouwtje even in zee moesten. Puck kon er meteen in duiken want ze heeft haar zwemkleding altijd bij de hand. Het vrouwtje kon alleen pootje baden maar de pret was er niet minder om.

Mijn blog wordt weer veel te lang maar ik heb ook zoveel te vertellen. Nog even dit en dan houd ik echt op. Toen we weer bij de camper kwamen zag ik dat onze Fransman een nieuw speeltje had.

Hij heeft er nu ook een autootje bij een Frans Peugootje. Vanmiddag stond er ook nog een wasrekje bij en de Fransvrouw lag er te zonnebaden.

Hij heeft het voor elkaar hoor. Nu kan er geen achterbuurman gaan staan die stroom nodig heeft, hahahaha, hij heeft nu 2 plaatsen in gebruik.

8 reacties

 1. Mirjam
  11 december 2023

  Dat waor daan Keersmaan Shrek hahahahaha. Geweldig weer genote vaan dien blog 😀

 2. miekequilt
  11 december 2023

  Het blijft een aparte man, die Fransman. Zou hij ook voor twee plaatsen betalen?
  Jullie zitten daar wel heerlijk in de zon, een stuk beter dan hier. Koud en somber.

 3. Willem
  11 december 2023

  Zo’n Fransman is bijna een extra vakantieattractie, een cadeautje, tenminste als het niet je directe buur is en je er niet langer dan een paar weken naast staat. Ben wel benieuwd wat hij doet, mocht zich onverhoopt een klant melden die op zijn ‘garage’ te wil/moet staan. Waarschijnlijk heeft Lucien geluk dat het geen hoogseizoen is.
  Ben best een beetje jaloers op de temperatuur bij jullie. Wij moeten het doen met ruim minder dan de helft, maar van mij mag het met Kerst 20 graden zijn en daarna mag de zomer uitbreken. Naarmate ik ouder wordt begin ik ook een grotere hekel te krijgen aan de winter.

 4. Adriaantje
  12 december 2023

  Geweldig die Fransman, is toch genieten zo’n gratis voorstelling.

 5. Ellen
  12 december 2023

  Ja Mirjam inderdaad kerstman Shrek. Hoe bedenken ze het. Ik vond het er een beetje eng uitzien met dat gekke masker op.

 6. Ellen
  12 december 2023

  Mieke, ik vraag het me af of de Fransman voor 2 plekken betaald. Wie weet gaan we dat nog een keertje zien.

 7. Ellen
  12 december 2023

  Die Fransman is echt een attractie. Vanmorgen zag ik hem in zijn badjas met leren zwarte slippers aan de voeten. Zijn haren zaten al helemaal in de plooi, geverfd en al en een koffiepot onder de arm. Hij moest koffie water hebben hahaha.

 8. Ellen
  12 december 2023

  Ik geniet van dat Franse mannetje, Adriaantje.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *