Tweede kerstdag

Vandaag tweede kerstdag.
In Spanje, tenminste waar wij zijn, zijn de winkels gesloten maar werkmensen zie ik buiten gewoon aan het werk net als de vriendin (de schoonmaakster) van Puck.
Puck had haar al snel gezien. Toen ze bij Puck kwam zette ze haar emmer neer en vertelde honderd uit in het Spaans. Puck vond het best en was heel enthousiast en weet dat de woordjes de snoepjes snel gaan volgen. De vrouw is gek van honden en bij iedereen met een hond gaat ze brokjes uitdelen. Puck moest lijdzaam toekijken toen haar vriendin brokjes gaf aan de Franse teckel en de Mechelse herder. Tja Puck dat zijn dingen die gebeuren maar toen de schoonmaakster klaar was met haar werk en richting ingang camping liep kwam ze toch nog even bij Puck langs om haar weer brokjes te geven. Puck was alle leed weer vergeten en rolde op haar rug van blijdschap.

Frits ontdekte dat de bakker open was tot 15 uur en haalde wat lekkers voor bij de koffie.

En zo gebeurde het dat we rond kwart over tien buiten in het zonnetje zaten met iets lekkers bij de koffie.

Ach het is ook tweede kerstdag toch en dan mag dat en we hebben nog vakantie. En waar iets lekkers is te vinden daar is ook onze Puck te vinden. De rakker.

In de vroege middag uurtjes kwamen de broer (van Frits) en schoonzus op de fiets langs en boften zij even dat we nog iets lekkers voor bij de koffie hadden. Het werd zo toch een beetje een tweede kerstdag. Niet zoals we dat thuis gewend zijn maar toch.

We zijn het wel over eens dat we een volgende kerst niet meer in deze streek zullen doorbrengen. Nu waren we toe aan rust en zon en dat kregen we volop maar kerst-stemming is hier niet te vinden.

6 reacties

 1. Mevrouw Niekje
  26 december 2023

  Dat vonden wij juist zo fijn aan Spanje, veel minder kerstmis dan hier. Maar ieder z’n ding en ik snap goed dat je het ook kan missen en er juist wel wat meer van wil. Zo’n eclairtje zou ik ook wel lusten!!

 2. Ellen
  27 december 2023

  Mevrouw Niekje, ik vier al 69 keer kerst. Ik weet niet beter. Bij ons was het altijd een groot feest en werd er werkelijk alles uit de kast gehaald. Deze keer wist ik dat het heel anders ging worden maar er was helemaal niets van kerststemming te vinden. Dat vind ik jammer.

 3. Mevrouw Niekje
  27 december 2023

  Ohw Ellen, je maakt me af en toe aan het lachen, misschien niet zo bedoeld maar toch. Je opmerking over 69 keer kerstmis vieren vond ik erg leuk, en ja, dan snap ik dat je ineens cold turkey moet gaan en dat dat niet fijn is! Zijn jullie weer thuis als er oliebollen gegeten moeten worden? Dat zou ik namelijk missen. Ik vind Oud en Nieuw leuker dan kerstmis, de spanning op de dag, de knallen af en toe in de straten, iedereen die nog snel oliebollen gaat kopen of ze zelf bakt, ik heb er heel goede herinneringen aan en vind het nog steeds leuk. Dit jaar gewoon gezellig samen op de bank voor de buis, mét oliebol!

 4. Ellen
  27 december 2023

  Hahaha, mevrouw Niekje nee ook geen oliebollen dit jaar. We halen wel wat lekkere dingetjes om de avond door te komen, hahaha.

 5. MyriamC
  27 december 2023

  Goh, ik zou het wel eens willen proberen kerst en oud & nieuw in de zon. Ik zal in ieder geval weer blij zijn dat alles voorbij is.
  Vrienden van mij zitten voor werk in Australië en vieren kerst op het strand met een kerstmuts op hun hoofd. Zij vindt het ook heel vreemd en mist de sfeer van thuis.

 6. Ellen
  27 december 2023

  Klopt. De zon is zalig maar kerstsfeer is er niet. Weet je dat ik de tijd voor de kerst nog het gezelligst vind. Al die drukte van die boodschappen en eten hoeft voor mij niet maar die knusse gezelligheid ……… die mis ik.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *