Consternatie op de camping.

Vandaag was het zoals iedere dag hier, zonnig. Het klinkt afgezaagd, ik weet het maar het is de waarheid en niets anders dan de waarheid. Dat wordt afkicken als we weer thuis zijn en niet alleen voor ons maar ook voor Puck die hele dagen buiten in het zonnetje ligt.

Het was vandaag windstil en Frits ging er weer met zijn drone op uit. Zelf ging ik met Puck een wandeling maken in de omgeving. Vest aan want het was fris ondanks de zon en de blauwe lucht. Toen Puck en ik weer thuis kwamen liet Frits me een grote zak mandarijnen zien. Van Nicolle, de vrouw van Lucien. Lief van Nicolle toch en wat zijn ze lekker, mmmmmm. Dus ikke naar Nicolle toe en in mijn beste Frans haar bedankt voor de overheerlijke mandarijnen. Ik moest maar even met haar mee zei ze en toen ze de garagedeur open deed van hun camper zag ik een paar plastic bakken vol met mandarijnen en sinaasappels staan. Ze hadden ze geplukt vertelde ze, op een plek waar dat mocht. Ze waren er met hun Peugootje naar toe gereden. Lief van haar dat ze ons ook een zak kwam brengen en terwijl we aan babbelen waren kwam er een hele grote camper de camping op rijden. De camper viel op door zijn schilderingen aan de buitenkant maar de camping is eigenlijk niet geschikt voor grote campers en daar kwamen ze snel genoeg achter.

De camper kon op een gegeven moment niet meer voor of achteruit. Oei, ondanks al de goede aanwijzingen van de Fransen kwam de Duitser (eigenaar van de grote camper) niet meer verder. Hij stond vast maar dat was geen probleem voor de Fransen. Een van de Fransen ging meteen tot actie over en ging zijn grote telescopische ladder ophalen en zijn zaag en begon takken weg te zagen die in de weg zaten.

Uiteindelijk lukte het om de camper door de bocht te loodsen en zo kon hij naar zijn plekje rijden.

Het werd trouwens druk op de camping. De Duitse vrouw, van de grote camper, vertelde dat alles vol zat en ze blij waren dat ze hier nog een plekje konden krijgen, vandaar die drukte hier natuurlijk. Er komen steeds meer verschillende nationaliteiten. We hebben zelfs Finnen en Tsjechen aan de overkant staan. Die Finnen zijn wel erg ver van huis. Ze hebben de zon opgezocht natuurlijk en een beetje hogere temperaturen. Er zijn ook heel wat honden bij gekomen. Er is bijna geen camper zonder hond en niet één hond nee, ook met twee of drie.

Dat vind ik zelf wel erg veel in een camper maar vooruit ieder zijn hobby, toch.

8 Reacties

 1. miekequilt
  27 december 2023

  Er is iedere dag wel iets te beleven bij jullie. Ik vind het wel vreemd dat iemand zomaar de takken afzaagt. Vindt de beheerder dat goed?
  Verder geniet ik van de heerlijk blauwe lucht bij jullie.

 2. Mevrouw Niekje
  27 december 2023

  Net als miekequilt verbaasde ik me ook over de takzaagactie, mag dat inderdaad? Wel heel gezellig bij jullie, en allemaal verschillende nationaliteiten is natuurlijk ook leuk. Iedereen doet de dingen net weer even anders. Geniet er nog maar van!

 3. Ellen
  27 december 2023

  Ik denk dat ze daar gemakkelijk in zijn wat die takken betreft. In Spanje, Frankrijk en ook in Scandinavië maken ze daar geen problemen van. Als er een tak af moet dan halen ze hem eraf.

 4. Ellen
  27 december 2023

  Ze zagen hier gewoon als dat moet en maken er geen misbruik van. Ik denk dat dat wel goed zit. Ik heb tenminste niet gemerkt dat het problemen heeft opgeleverd. Er loopt hier eigenlijk ook nooit een beheerder. De receptie die is altijd open en daar word je goed geholpen. Toevalig vandaag mijn was machine muntje gaan kopen. €3 met waspoeder erbij, hihi.

 5. MyriamC
  27 december 2023

  Wat een grote camper. Daar kan je wel een paar maandjes in leven.
  Zomaar takken afzagen, ik denk dat dat in B of NL een no go zou zijn.

 6. Ellen
  27 december 2023

  Dat in Nederland zeker niet mogen en België denk ik ook niet.

 7. Willem
  27 december 2023

  Ook ik had dubbele gevoelens bij de takkenzagerij; enerzijds was ik verbaasd dat er op een (internationale) camping de rijhoogte niet voldoet aan de basale Europese hoogte-eisen die ook gelden voor viaducten, bruggen en tunnels. Deze hoge camper zal toch niet uniek zijn in Europa mag ik aannemen.
  Ook mijn verbazing was groot dat campinggasten zomaar aan bomen gingen zagen en dat er van beheerderszijde niks van gezegd werd, maar het geen fluit leek te interesseren. Zeker niet gedacht aan de open plek in het bladerdak de aanstaande zomer als de zon veel kracht heeft.
  Maar misschien dat alles meevalt; als moerbeibomen aan het begin van de zomer echt gaan uitlopen dan vertonen ze een groeikracht waar je versteld van staat.

 8. Ellen
  28 december 2023

  Willem, met hoogte van campers en bepaalde vrachtauto’s wordt niet altijd rekening gehouden. Wij zijn 3 meter hoog en moeten dat invullen op onze camper navigatie. Het gebeurd bij menige camper dat ze vast komen te zitten onder een brug of viaduct. Het is verplicht om de hoogte op een viaduct te zetten zodat je weet of je eronder door kan. Je rijd met een camper ook vaak door kleine straatjes en zelden over de snelweg. Je hebt de tijd en gaat binnendoor. Genieten van de mooie dorpjes die je tegen komt.
  In Spanje en ook in Frankrijk kijkt men niet op een takje. Wij hebben ook altijd een takken zaag bij ons. Campers staan ook vaak vrij in landen waar dat toegestaan is en dan kan het gebeuren dat je zaag goed van pas komt. Op een camping zouden wij het zelf niet zo snel doen maar waar we nu zijn daar wordt er verder niet over gedicussieerd. Takken die in de weg hangen gaan er gewoon vanaf. Wat dat betreft zijn de Nederlanders aan zoveel regeltjes gebonden. Dat is niet overal.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *