Statiegeld in Spanje

Waar kan ik hier mijn lege flessen inleveren en waar de blikjes? Tja, als je dat niet weet dan kun je er een hele lange zoektocht van maken. Stop er maar mee want in Spanje doen ze daar niet aan. Je lege flessen en blikjes die gooi je gewoon in de afval container.

Ik kreeg laatst visite en had geen wijnglazen. Even naar de Chinese winkel om daar maar een paar plastic wijnglazen te kopen. Er was keuze genoeg. Champagneglazen of wijnglazen, bordjes en bestek, bakjes en kommetjes.

Ik had keuze genoeg. De plastic glazen liggen er in alle maten.

Is dat geen Europese regel om al dat plastic af te schaffen. Het valt mij op dat in Nederland een heleboel niet mag.

Vuurtje stoken is bij ons jaren geleden al afgeschaft. In Spanje is het ieder weekend prijs en zie je de rookpluimen weer verschijnen van mensen die hun afval verbranden.

We zien dit al jaren zo en meestal op zaterdag.

Dat mag hier.

In het kader van de aanhoudende economische gevolgen van de oorlog in Oekraïne en de stijgende prijzen, heeft de Spaanse regering besloten om de btw-verlaging op basisvoedingsmiddelen, die op 31 december 2023 stoot, te verlengen tot juni 2024.…………………” lees meer

Frits las me dit artikel vanmorgen voor en ik dacht even dat het over Nederland ging. Mijn reactie was meteen “hebben ze bij ons een zonnesteek opgelopen?” Maar tja, bij ons loop je nu in deze tijd geen zonnesteek op. Ik had het kunnen weten, hahaha.

Soms vraag ik me af hoe het mogelijk is om zo verschillend te zijn in één Europa maar in ieder land zal wel wat zijn. Wij blijven toch maar Nederlander.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *