De oude stad en de haven.

Op mijn laptop zie ik dat het al weer 7 december is. Wat vliegt de tijd. Als je me zo maar zou vragen welke dag het is vandaag moet ik echt even nadenken. Zou ik nu bij een geriater terecht komen en die zou me vragen welke dag het is dan zou ik al snel het stempel “dement” krijgen toe bedeeld. Zou het nu echt al zover met me zijn of ben gewoon op vakantie en ben ik aan het ontstressen? Ik denk toch meer het laatste al vergeet ik als ik thuis ben ook wel eens welke dag het is. Ik vind het ook niet zo belangrijk. Als je niet meer werkt dan kan het alle dagen zondag zijn.

Vandaag was een zonnige dag maar soms ook wel een beetje aan de frisse kant. Het was dus meer een vesten-dag. Een mens kan dan ook niet zonder vest als hij gaat overwinteren in Spanje en dan ook nog aan de noordelijke kant.

Het was meer een dag om boodschappen te halen en daarna samen met man en hond naar de oude stad te slenteren en de haven te gaan bezoeken.

De haven was gezellig met de vele restaurantjes die druk bezet waren.

Een haven blijf ik altijd gezellig vinden. Dat zit vast in mijn genen want als kind ging mijn vader met mij vaak in een haven kijken. Prachtig vond ik dat.

Vanuit de haven liepen we de oude stad in maar de houten kerstkraampjes waren nog dicht. Dit is meer iets voor een mooie avond als de lichtjes aan zijn en alles open is. Gaan we zeker doen. De oude stad is ook zonder kerstsfeer altijd weer leuk om te bezoeken.

Na onze wandeling namen wij ook nog even plaats op een terrasje nadat Puck haar zeebad had gehad want een labrador die water ziet ……….. probeer daar maar eens langs te lopen zonder haar een duik te laten nemen. Op het terrasje aangekomen mocht Puck een ijsblokje hebben en wat had ze een schik. Ze vermaakte niet alleen ons maar meerdere gasten en al helemaal toen ze een olijfje wilde proeven en dat helemaal niet lekker vond. Dit is voor het eerst dat Puck iets niet lust, hahaha.

Weer bij de camper gekomen is ze in een diepe slaap gevallen. Zo moe was ze en wij hadden ……….. wij hadden ook even rust hahaha.

4 reacties

 1. Adriaantje
  8 december 2023

  Tja de dagen kwijt zijn…
  Zo herkenbaar sinds ik niet meer werk…
  Wat liggen die 2 bootjes “lief” bij elkaar!

 2. Ellen
  8 december 2023

  Adriaantje, het is hier altijd weer genieten.

 3. Lot
  9 december 2023

  Je heb natuurlijk ook een stresvolle en emotionele tijd gehad. Fijn dat je nu alweer weg kan zonder zorgen om thuis.

 4. Ellen
  9 december 2023

  Lot het doet wel even goed om eruit te zijn en de boel maar even de boel te laten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *