Geduld is een schone zaak.

Als je zo heerlijk in het zonnetje zit met een kopje koffie en je legt je leesboek even neer dan zie je van alles om je heen gebeuren.

Gisterenavond hadden we in het donker een camper zien worstelen om tussen bomen door te manoeuvreren. Het was zo donker dat we alleen de lichten zagen van de camper en mensen hoorden roepen. Het waren Fransen. Eentje was de chauffeur en dan was er nog een man en een vrouw die wezen hoe de chauffeur moest rijden om de bomen te omzeilen. Vanmorgen zagen we de camper. Het was een nogal uit de kluiten gewassen exemplaar.

Die man zal wel blij zijn dat hij eindelijk hier staat dachten wij maar niks was minder waar want nadat hij een grondzeil en een tafeltje had neergezet voor zijn camper kroop de Fransman weer achter het stuur en reed met moeite weg van zijn plekje. Hij moet zeker water tanken en lozen dachten wij nog maar hij bleef wel erg lang weg.

Na een paar uurtjes kwam hij weer terug en met weer zijn twee navigators aan weerszijde begon hij weer aan het inparkeren. Naar voor en naar achter en tussen de dikke takken door. Na een kwartier stond hij weer op zijn plek. Dit was nog niet alles, het kon nog erger.

De Fransman haalde een rolmaat uit de camper en begon de plek te meten van zijn camper tot aan het muurtje. Aan de achterzijde en aan de voorzijde. Waarschijnlijk moest hij toch een paar centimeter opschuiven richting bomen en geloof het of niet maar de Fransman kroop weer achter het stuur en reed weer naar voor om net die 2 a 3 centimeter die hij te kort kwam en nog van een tak verwijderd was te pakken. Weer kwamen de navigators hem te hulp. Het heeft wel een half uurtje geduurd eer de Fransman tevreden was en toen hij zijn rolmaat voor de zoveelste keer te voorschijn haalde kon hij hem deze keer na het opmeten tevreden opbergen.

Onderhand was het al middag geworden en tijdens onze afwezigheid tijdens onze lunch zagen wij nog niet veel verandering. Wat we wel zagen was een groot pak bij de camper liggen, een voortent?

De Fransman was druk in de weer met zijn vrouw om grondzeilen vast te maken met haringen.

Wij zijn gaan wandelen en zijn naar de camping gelopen een stukje verder op waar schoonbroer en schoonzus voor een paar maanden “wonen” We hebben gezellig koffie gedronken en een wijntje gedronken en toen wij tegen zessen, het begon net donker te worden, bij onze camper belandde zagen wij de voortent staan. De Fransman was samen met de Fransvrouw de voortent aan het inrichten met stoelen en een tafel.

Wie weet werken ze vanavond nog wel door om morgen een vrije dag te hebben.

13 reacties

 1. miekequilt
  8 december 2023

  Wat een gedoe. Heerlijk om in een luie stoel van het kijken te genieten.

 2. Willem
  9 december 2023

  Een dwangmatige mathematicus? Er lopen nu eenmaal veel vreemde kostgangers op dit ondermaanse rond. Misschien wilde hij gewoon voorkomen dat hij gedurende zijn vakantie gestoord werd door ‘scheve lijnen’ of andere zaken die niet voldeden aan zijn criteria.
  Als het jullie buren zijn mag j toch hopen dat hij zich niet gaat ergeren aan de ‘onvolkomenheden’ die hij aan jullie camper(plaats) bemerkt. Zonder de persoon te kennen lijkt hij me er wel het type voor. maar voor hetzelfde geld kan het ook de meest ideale buur zijn. Dat wens ik jullie in ieder geval wel toe, want een bemoeizuchtige buurman is ronduit een crime. Ik spreek uit ervaring.

 3. José
  9 december 2023

  inderdaad wat een gedoe!! Hihihi

 4. Ellen
  9 december 2023

  Willem, gelukkig staat hij een straatje verder dan wij. We hebben geen enkele last of plezier van hem ;))

 5. Ellen
  9 december 2023

  José, hij is nog met de inrichting bezig, hahaha.

 6. José
  9 december 2023

  hihihi Ellen hoelang zouden ze blijven?

 7. Lot
  9 december 2023

  Een van de grote genoegens van het campingleven anderen hun tent zien opzetten.
  Vooral als het een eerste keer voor hen is en ze nog de gebruiksaanwijzing erbij nodig hebben

 8. Ellen
  9 december 2023

  Lot ik denk dat ze met zo’n soort camper wel vaker op pad zijn geweest. De man is ijzig secuur en daar zal het aan liggen.

 9. Ellen
  9 december 2023

  Jose aan het werk te zien denk ik een paar maanden hahahaha

 10. Mevrouw Niekje
  10 december 2023

  Je hebt geen boek of tv nodig wanneer er voor je deur al een soort klucht plaats vindt!

 11. Ellen
  11 december 2023

  Mevrouw Niekje op de camping is altijd wel iets te beleven, hahaha.

 12. Herma
  13 december 2023

  Dat is het leuke van kamperen. Kijken hoe anderen worstelen of direct samen meehelpen.

 13. Ellen
  14 december 2023

  Nou Herma ik denk dat deze Franse mijnheer het allemaal het liefst zelf deed. Niemand zou het zo doen zoals hij het graag wil. Hij heeft de tijd. Hij staat er nu 1 week en klust nog iedere dag ;))

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *