Nog even over de Fransman

Nog even een klein vervolg op de Fransman en zijn Fransvrouw met de grote camper. Vanmorgen zagen we de voortent helemaal klaar tenminste aan de buitenkant. De binnenkant werd nog gezellig gemaakt. De Fransman is wel erg kwiek want doordat de voortent zijn hele stukje bezet moet hij steeds over een klein muurtje heen om bij de garage van de camper te komen. Hij huppelt er nog gemakkelijk op en weer af. Hij lijkt me een heel secuur mannetje. Er zit geen haartje verkeerd. Zijn vrouw is weer een heel ander type.

De lijnen van de voortent om de boel vast te zetten heeft hij aan zijn stroomkast vast gemaakt maar ook daar heeft hij niet genoeg. Eén stekker in de stroomkast??????? Nee hoor want na een tijdje komt hij weer met een snoer aan lopen en sluit nog een tweede stekker aan. Ben benieuwd hoelang dat goed gaat want als er een nieuwe camper komt achter hem dan kan die geen stroom meer krijgen. Dat gaat nog spannend worden, hahahaha.

Vandaag hadden we een mooie volle zon maar de wind was weer frisjes. Uit de wind zitten was wel heerlijk en kon ik wel in een t-shirt zitten. Puck geniet ervan dat ze hele dagen buiten kan zijn. Vandaag kreeg ze zelfs bezoek van een jong katje die hier in overvloed rondlopen. Puck lag onder de camper in de schaduw toen het katje ook onder de camper kwam gelopen. Ik heb geen vreemde geluiden gehoord van een kat en hond die elkaar in de haren hingen. Wat er gebeurde kon ik niet zien want om op mijn buik op de grond te gaan liggen ging me te ver.

Vanmiddag liep ik nog even naar de Chinese winkel. Je komt ze in Spanje overal tegen. Het zijn uit de kluiten gewassen Action’s die wij gewend zijn in Nederland.

Het begint buiten al met deze tuinstoelen en een plantenafdeling. Als je binnen komt dan vind je werkelijk van alles. Het begon in deze winkel met een grote kerstafdeling. Kerstbomen, kerstmannen, slingers en knipperende lampjes eigenlijk een beetje Chinese kerstspullen. Niet direct iets wat wij gewend zijn. Dan vind je er beddengoed, handdoeken, speelgoed, honden en katten spullen eigenlijk wat vind je er niet? Voeding dat vind je er niet.Het zijn wel heerlijke snuffelwinkels en het kost er allemaal geen drol. Naar de kwaliteit moet je dan ook niet kijken. Ik vond er een klein kerstmannetje compleet met puntmuts voor ons kersthoekje op tafel.

Wij zijn er klaar voor. Laat de kerst maar komen.

14 reacties

 1. MyriamC
  9 december 2023

  Ik koop mijn koffieglaasjes altijd in de Chinese winkel. Zo heb ik telkens nog een voorraadje als er op mijn ouwetjes wat veel kalkaanslag zit.

 2. Ellen
  9 december 2023

  Er is ook zoveel te vinden. Ik koop mijn koffieglaasjes altijd bij de Wibra ☺️

 3. Lot
  9 december 2023

  Dat mannetje ken ik als gnoom en ik wil die nog steeds eens zelf haken.

 4. Stouthuyzen Bernadette
  9 december 2023

  Ik lees heel graag over jullie avonturen. Wat een leuke hond is Puck.
  Zo erg dat jullie bestolen zijn.

 5. Ellen
  10 december 2023

  Bernadette, Puck is een schatje tja en die insluiper boft dat wij hem niet te pakken hebben kunnen nemen want owee, hihihi

 6. Ellen
  10 december 2023

  Lot, je hebt gelijk het is een gnoom. Bedankt !!!

 7. José
  10 december 2023

  Ellen sjiek dat jullie er zo mee om kunnen gaan , ik hoop dat het jullie nooit meer gebeurd.
  We hebben inmiddels extra voordeursloten besteld.
  Daar zou ik ook wel eens willen snuffelen, in die winkel! gezellig kersthoekje hebben jullie!
  Ja en Puck is n lieve schat!

 8. miekequilt
  10 december 2023

  Wij kamperen al jaren en hebben veel gezien, maar een camper met voortent is voor ons uniek. Heerlijk om naar te kijken. Ben benieuwd wat er gebeurt als er een camper bijkomt.

 9. Ellen
  10 december 2023

  Vanmorgen presteerde de Fransman het om nog een voortent aan de zijkant van zijn voortent te koppelen. Hij moest dat stuk oppompen. Het is op een fiasco uitgelopen. Hij kon op deze manier nog wel een plek erbij nemen. Hij heeft hem weer opgeruimd.

 10. Ellen
  10 december 2023

  José, Puck had vandaag een dwarse dag ☹️ Ze luisterde totaal niet en trok ons bijna om. Moet natuurlijk ook eens gebeuren. Goed dat jullie de extra sloten hebben besteld. Wij hebben nu zolang met een stevige trekband de deuren met elkaar verbonden. Ze gaan nu niet gemakkelijk meer open.

 11. Willem
  10 december 2023

  Ellen, weet je wel zeker dat het een Fransman is? De persoon die je beschrijft lijkt (in zijn doen en laten) als twee druppels water op mijn buurman. Het toeval wil dat ik hem al enige dagen niet gezien heb, maar anderzijds is het geen type dat met een camper op pad zal gaan; teveel zaken om in de gaten te houden en die hij niet onder controle heeft. Het zal dus wel een Fransman zijn, want mijn buurvrouw zit in een verzorgingshuis en kan zeer zeker niet met een camper op pad.
  Geef puber Puck een aai over haar bol en laten we hopen dat de dwarse bui weer overwaait. Puberen is bij mensenkinderen iets dat vaak een paar jaar duurt, maar bij een hond moet dat volgens de volkswijsheid in een zevende van die tijd gaan.
  Succes gewenst.

 12. Ellen
  10 december 2023

  Haha o Willem, ik moet met je lachen. Heet je buurman soms Lucien? Ik heb de Fransvrouw op hem horen roepen.
  Het is een komisch mannetje en toen hij vandaag zijn opblaas aanbouw voortent weer afbrak en opruimde hoorde ik hem zelfs lachen. Hoe is het mogelijk.
  Ik zie net weer een nieuwe aanwinst in de voortent. Houd je vast …….. knipperende kerstlampjes. Ik hoop dat ze vanavond hun gordijnen dicht doen, hahaha.

 13. Willem
  10 december 2023

  Mijn buurman heet niet Lucien, maar de Zevenaarse burgemeester wel en dat is ook een parmantig mannetje, maar daarmee houdt de vergelijking ook wel op.
  Knipperende kerstlampjes zijn natuurlijk een-en-al afwisseling, maar het probleem ermee is ook dat de afwisseling erg voorspelbaar is, wat meteen weer de vraag oproept of het dan nog afwisseling is?
  Nou ja, een filosofisch aangelegd iemand mag daar zijn of haar licht over laten schijnen.

 14. Ellen
  11 december 2023

  Willem er komen steeds meer vergelijkingen. Vandaag maakte ik nog iets speciaals mee wat onze Lucien betreft. Hij heeft nu ook een autootje. Dat ontbrak er nog maar aan.
  Wat de knipperlichtjes betreft ………. Lucien had de gordijnen dicht en wij voor de zekerheid ook maar hahahaha.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *