Zomaar een dag

Vandaag hadden we weer een bijzonder mooie dag met veel zon. De wind die ze ons beloofd hadden viel reuze mee.
We zijn de hele dag buiten geweest. Hebben weer een heerlijke wandeling met Puck gemaakt en toen kwam ik deze reuze cactus en deze citroenbomen tegen.

De boom hing werkelijk boordevol met citroenen. Deze keer hebben we er geen geplukt maar andere jaren komen we ze wel eens tegen in het vrije veld en dan wil ik wel eens een citroentje plukken. Heerlijk zijn ze in een frisdrank.

Op onze wandeling kwamen we langs de benzinepomp en ik kon het niet laten om onderstaande foto te maken voor jullie. Gasoleo is diesel en de rest wijst zich uit. Wat een prijzen toch. Hier ga je nog met plezier tanken ffffffff.

Puck zat vanmorgen toch zo te genieten van het zonnetje. Ze ontdekte dat ze vanaf een muurtje op schoot kon kruipen bij Frits. Ze vindt dat zo fijn alleen kan het niet vaak omdat ze te groot is. Ze laat zich dan heerlijk knuffelen.

Zo nu en dan kreeg de baas uit dankbaarheid een grote lik over zijn gezicht zo fblij was ze al mocht het voor de baas iets minder uitbundig, hahaha.

We hebben nu al die weken dat we hier zowat iedere dag zon. Gisteren dan niet en regen???????? Gisteren 3 druppeltjes geloof ik. De straat werd er nog niet nat van. Vandaag viel me in dat het de kortste dag is en de langste dag. Volgens mij doen ze daar hier niet aan. Het is hier pas rond 18 uur donker.

Ik zou gaan denken dat je hier ook bijna geen depressieve mensen hebt. Daar heb je hier gewoon geen tijd voor …………….

4 reacties

 1. MyriamC
  21 december 2023

  Heerlijk vakantie vieren.

 2. Willem
  21 december 2023

  Ik heb ooit eens ergens gelezen dat de daglengte op de kortste dag van het jaar in Nederland al behoorlijk kan verschillen. De stand van de aardas en de ellipsvormige baan om de zon zijn debet aan dat verschil. Als je in Delfzijn woont is er een halfuur minder daglicht dan in bijvoorbeeld Maastricht. Dus dat bij jullie in oost-Spanje de zon rond zes uur pas ondergaat verbaast me niks. 4 maal de afstand Delfzijl – Maastricht naar het zuiden lijkt me aardig uit te komen in de buurt waar jullie nu zitten; hier was het vandaag al om 4 uur echt donker. Nog een dag of 14 hebben we ‘de donkere dagen voor Kerst’ en dan beginnen de dagen echt te lengen (en de nachten te strengen, volgens de volksweerkunde.) Naar mijn zo zeer gewenste twintig graden kan ik voorlopig fluiten.

 3. Ellen
  22 december 2023

  MyriamC, zo is dat en dat bevalt.

 4. Ellen
  22 december 2023

  He Willem wat een opwekkend nieuws schrijf je me nu 😉 Over 14 dagen gaan de nachten strengen ffffffff dan zijn wij weer thuis. Dinsdag over een week gaan we weer huiswaarts 🙁

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *